Har du en mobil arbetsplats?

14 september, 2016

Nu är det nio år sedan Apple bestämde sig för att förändra vår syn på mobila enheter. Den första iPhonen gav oss en kraftfull dator i fickan och ett gränssnitt som inte behövde en speciell penna för att kunna trycka på skärmen. Sedan dess har det hänt ganska så mycket i världen. Vi har sett stora förändringar i våra liv som varit statiska sedan hedenhös tid

  • Vi jämför priser när vi är inne i butiker
  • Vi kan hitta den bästa restaurangen i Ulricehamn från en parkbänk i närheten
  • Vi lyssnar på all musik och ser alla filmer var vi än befinner oss.

Listan kan förstås göras hur lång som helst över de fantastiska möjligheter som öppnats nu när vi alltid är uppkopplade.

Vad har detta för koppling till mobila arbetsplatser då?

Först och främst har begreppet mobil arbetsplats varit starkt förknippat med de fysiska prylarna som utgör en arbetsplats. Jepp, en bärbar dator är mer mobil än en stationär på samma sätt som en smartphone är mer mobil än en fast telefon. Men innebär detta är arbetsplatsen är mobil? På den frågan skulle vi vilja svara nej. Det är nämligen precis lika viktigt att era användare kan göra dina arbetsuppgifter var de än är med så lite friktion som möjligt. De programvaror som ni använder behöver naturligtvis inte vara iPhone- eller Androidappar, men de ska kännas lika naturliga att använda oavsett var du befinner dig.

De är vana med att avinstallera en app direkt om den inte är bra

Än så länge har vi inte sett samma fantastiska förändringar på våra arbetsplatser som vi har i det privata men det innebär inte att det inte kommer att hända. Därför är det viktigt att redan nu fundera på om de lösningar som ni har klarar av att utvecklas i samma takt och riktning som omvärlden gör.

91% av svenska befolkningen mellan 16 och 24 år svarade JA på frågan om de använder internet konstant under hela dagen (Connected Life 2016) och det är i den här gruppen som nästa generations medarbetare finns. De kommer inte att förstå varför en manual eller en kurs behövs för att lära sig en ny app. De är vana med att avinstallera en app direkt om den inte är bra.

Om ni vill attrahera de bästa talangerna  till era verksamheter kommer en verkligt mobil arbetsplats vara ett lasersvärd i kampen med era konkurrenter!


Aktuellt HR Mobilitet

Dela

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+