Qlik Sense 2.2 är här – nu blir det ännu enklare för dig att utforma dina egna applikationer!

25 februari, 2016

Vi har testat Beta-versionen av Qlik Sense 2.2 under tiden som den låg ute och nu är den nya versionen av Qlik Sense släppt till alla. Den innehåller flera spännande nyheter:

  • Vissa förändringar när man ska spara en bild till en story har gjorts. Man kan nu skriva en kommentar om vad bilden gäller för att enklare komma åt rätt bild när den ska användas i en story.
  • Vill du själv bestämma vad du ser i en graf? I tidigare versioner har du kunnat påverka sorteringsordning och färger. Detta har nu kompletterats med möjligheten att själv bestämma hur ett diagram ska visas genom att man kan att välja bland fördefinierade dimensioner och mått i graferna.
  • Både stories och visualiseringsobjekten kan enklare exporteras från Sense till t.ex PowerPoint, Excel eller PDF.
  • För utvecklare finns nu bättre möjligheter att utnyttja Qlik Senses kraftfulla API. Bland annat genom att det numera finns en plugin till Visual Studio.
  • Datahanteringen vid inläsning har förbättrats genom att den effektivare förstår och tolkar data vilket möjliggör att användaren få hjälp med förslag utan att skriva kod.
  • För att alla som använder informationen ska utgå från samma uttryck definieras dessa på ett strukturerat sätt. I och med Qlik Sense 2.2 är det ännu enklare att skapa dessa uttryck utan att behöva skriva kod.
  • För administratörer finns nu fler hjälpmedel som gör att det är lättare att följa upp och konfigurera installationen av Qlik Sense.

 

För mer detaljerad information om nyheterna i Qlik Sense 2.2 se filmen:

Vi har väntat på att denna version ska släppas och har redan installerat den hos kund som är jättenöjd med de nya funktionerna.

Testa själv!

Vill du testa själv så kan du ladda ner Qlik Sense här.

Prova våra demoapplikationer direkt i Qlik Sense

Demo-applikationen kräver inloggningsuppgifter som vi gärna skickar till dig. Fyll bara i din epostadress så skickar vi dessa till dig.

*Beslutsstöd Business Intelligence Visualisering

Dela

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+