Kontakt
Mats Stegemann
Mats Stegemann
kontakta mig

5 sätt att använda en touchskärm

Touchskärmar blir allt vanligare i våra konferensrum, receptioner och fikarum. Tekniken har mognat och kostnaden för att installera en ordentlig skärm har sänkts till en konkurrenskraftig nivå. I Sverige syns trenden lika tydligt som i resten av Europa och det är sannolikt en tidsfråga innan touchskärmen är lika vanlig på arbetsplatserna som projektorer och whiteboards. I denna blogg ger vi våra bästa tips för vad ni kan använda en touchskärm till.

Effektivare möten med interaktiva skärmlösningar

I en undersökning från januari 2014 beskrivs Sverige som det land i Europa som tycker att de har sämst förutsättningar att genomföra effektiva möten. Det är mest vanligt att en laptop används vid presentationer och ofta i kombination med en whiteboard eller en projektor. I samma undersökning beskriver deltagarna att interaktiva skärmlösningar ökar mötesdeltagarnas engagemang och effektivitet. 8 procent beskriver till och med att den främsta anledningen till att de ogillar att hålla presentationer på sin arbetsplats beror på bristande tekniska hjälpmedel.

Trendigt med touchskärmar

På Exsitec samarbetar vi med Kontor-X  som är en av Sveriges största leverantörer av interaktiva skärmlösningar. De har de senaste åren ständigt ökat försäljningen av touchskärmslösningar. Detta eftersom tekniken mognat ordenligt de senaste åren och med det har attraktiva erbjudanden blivit möjliga att skapa. Tidigare behövdes kalibreringar och speciella “konferensrumsdatorer” för lösningar som ändå inte gav användarna rätt upplevelse. Idag behövs en HDMI-kabel för ljud och bild och en USB-kabel för interaktiviteten direkt från valfri laptop.

“Touch är glödhett just nu. Vi säljer fortfarande mer projektorer till konferenslösningar men det är bara en tidsfråga innan touchskärmarna går om” 
-- Markus Granström, Kontor-X

I realiteten fungerar touchskärmen som en stor iPad med alla de möjligheter som kommer med en sådan.

5 användningsområden för en interaktiv skärmlösning

För att få ut så mycket som möjligt av en touchskrämsinvestering ger vi nedan 5 förslag på bra användningsområden som ger ett direkt mervärde till organisationen.

Powerpoint + interaktiviet = touchhybrid

Kombinera en powerpointpresentation men interaktivitet i en lösning för att nå era kunder med möjlighet till feedback. Gör en kul kundundersökning i er reception och låt skärmen visa en rullande presentation när den inte används till undersökningen.

Veckoplanering

Har ni en whiteboard eller ett pappersdokument med veckans arbetsplanering? Med en touchskärmslösning är planeringstavlan tillgänglig inte bara på touchskärmen i fikarummet utan även i smartphones och surftplattor på fältet. Planeringen sköts snabbt och enkelt med drag ´n drop-funktioner.

Möten

Använd en touchskärm för att effektivisera era möten. Inbyggda rit-och skrivfunktioner gör det effektivt och underhållande att kommentera dokument eller bilder. Att uppdatera en ytskiss har aldrig varit enklare och roligare.

Fikarumsdashboard

Kombinera presentation av nyheter och nyckeltal med köksscheman och förbättringstavlor. En app som kombinerar nytta med nöje gör att personalen samlas kring skärmen.

Projektplanering

Jobbar ni med Lean, KanBan eller Scrum? En digital lösning underlättar projektplaneringen och ger helt nya möjlighet att följa upp projektens status och resultat. Post-it-lapparna stannar på projekttavlan och kan enkelt flyttas mellan olika arbetslag.

Nästa steg?

Möjligheterna är många med en touchskärm och det är redan standard på surfplattor och bärbara datorer. Nästa steg är att göra våra arbetsplatser lika interaktiva som vårt vardagliga surfande.

Länkar

 

Kontakta skribenten
Mats Stegemann
Mats Stegemann