Exsitecs traineer
Exsitecs traineer
kontakta mig

Att söka jobb #2- Våga utforska dina möjligheter

Att söka jobb #2- Våga utforska dina möjligheter

Med foten på andra sidan berättar vi, Ida Aasa, Vendela Nilsson och Lovisa Gustafsson om våra erfarenheter och lärdomar från jobbsökandet i en bloggserie i fyra delar. Riktad till er som befinner er i samma situation. Nedan följer del 2 - Våga utforska dina möjligheter.

Erfarenheter

Mitt jobbsökande började för drygt ett år sedan med att jag, Vendela, googlade efter tjänster där jag kunde få kombinera mina intressen för IT och verksamhet. Hos några av de större revisionsbolagen och bankerna upptäckte jag möjligheten att söka juniora tjänster som IT-konsult. Perfekt! Därmed hade jag en plan för vilka jobb jag kunde, och skulle, söka.

Planen innefattade bland annat vilka företag jag skulle prata med på universitetets arbetsmarknadmässa. Vad jag inte räknat med var att mässan också skulle resultera i nya bekantskaper. En av dessa var Exsitec.

Idag jobbar jag på ett företag, och i en arbetsroll, som jag inte kände till innan jag påbörjade mitt jobbsökande. Med facit i hand hade jag turen att bli lockad bort från det kända, trots att jag i början av mitt jobbsökande hade förutfattade meningar om var jag skulle jobba. Så, våga dig in i det okända och utforska vilka möjligheter som finns!

Lärdomar

Arbetsmarknaden är större än sökresultatet på google. Våga ta kontakt med olika typer av företag och utmana dina egna fördomar om vad en viss tjänst eller arbetsgivare innebär. Först när du träffar människorna på företaget kan du få en tydligare bild av vem arbetsgivaren är.

Vi människor dras lätt till det som är bekant för oss. Genom att vara medveten om detta kan du i ditt jobbsökande utmana dig till att utforska det som är mer främmande - möjligheterna på arbetsmarknaden är förmodligen betydligt fler än de du känner till!

Missade du första delen i den här bloggserien? Ingen fara, följ bara länken: Att söka jobb #1 - Ta reda på vad DU vill

Se våra lediga tjänster

Kontakta skribenten

Exsitecs traineer
Exsitecs traineer