Mattias Segerström
Mattias Segerström
kontakta mig

Digitalisering av bygg & entreprenadbranschen: del 3 - ÄTA

Digitalisering av bygg & entreprenadbranschen: del 3 - ÄTA

ÄTA

Ett vanligt begrepp inom bygg- och entreprenadbranschen är ÄTA, som står för Ändringar, Tillägg och Avvikelser. Dessa arbeten uppstår när något oförutsett inträffar eller när kunden vill beställa något extra. Därmed innebär ÄTA en chans till mer intäkter och för många företag inom branschen är en effektiv ÄTA-hantering nyckeln till lönsamhet. Framförallt handlar detta scenario om de företag som har många projekt med fastpris, där allt som frångår kontrakten som finns med beställaren är en ÄTA.

För att kunna fånga upp de ÄTA som uppstår ute i fält på ett effektivt sätt är mobil hantering ett viktigt verktyg. Våra kunder använder den mobila signeringen för att få ett bevis på att ÄTA-beställningen gjorts av beställaren. Därmed underlättas faktureringen av ÄTAn, vilket förbättrar vinstmarginalen på projekten. ÄTA kan antingen faktureras tillsammans med projektet eller separat.

 

I videon nedanför går vi igenom ÄTA

NEXT-Video copy

I den här videon har vi gått igenom hur detta kan se ut i systemstödet NEXT som är specifikt utformat för bygg-, mark- och entreprenadbranschen. Du kan läsa mer om våra systemstöd för service & entreprenad. samt våra artiklar på området. Eller läsa mer på den specifika produktsidan.

 

Klicka här för att läsa del 4 - Kundfakturering

 

 

Den här videofilen är stor, fyll i din mailadress så skickar vi den till dig via länk :)

 

Kontakta skribenten
Mattias Segerström
Mattias Segerström