Sofia Jonsson
Sofia Jonsson
kontakta mig

Efter Visma till Bords, vad händer framöver?

Efter Visma till Bords, vad händer framöver?

Visma till bords-turnén är över, för den här våren! Ett av våra största event, Visma till bords, har anordnats i 5 städer runt om i Sverige under en tvåveckorsperiod. Malmö, Göteborg, Linköping, Stockholm och Örebro. 119 kunder från olika branscher och företag slöt upp och har fått höra senaste nytt om vad som är på gång hos Exsitec, fått en inblick i Fakturaframtiden och lärt sig mer om Reporting och Eazystock. De gick även hem med en hel del Tips och trix i Visma Business. Allt för att göra vardagen enklare och roligare.

Syftet med Visma till bords är att ge våra kunder ett tillfälle att möta andra Visma Business användare och få dela med sig av sina erfarenheter. En möjlighet som ger dem insyn i andra branscher och bredda kunskapen om vad som är möjligt i deras affärssystem. Det är också ett event där vi på Exsitec får möjligheten att träffa våra kunder och umgås under lite mer avslappnade former.

Vad händer just nu på Exsitec då?

Vi expanderar!
 • Vi har förvärvat iAdvice som har sitt säte i Danmark, Århus. iAdvice arbetar inom Visma Business, POS-kassasystem och Business Intelligence
 • Traineeprogrammet: 2018 var de 21st, årets kull beräknas bli 30+.
 • Vi har öppnat upp för ett nytt kontor i Halmstad.
Vi utökar vårt erbjudande!
 • IFS: vi vill kunna erbjuda ytterligare ett kundsegment ett starkt affärssystem. Denna satsning påverkar inte vårt arbete inom Visma Business.
 • SugarCRM: ett mycket flexibel CRM-system som vi ser stora möjligheter i.
Vi vinner priser!
 • Årets partner - Mediusflow, Visma Business samt Effectplan.

Vad tar vi med oss från turnén?

 • I vår föränderliga tid handlar det inte om att vara den största fisken i vattnet som äter småfisk. Det handlar om att vara den snabbaste fisken som äter de långsamma fiskarna. (Klaus Schwab, grundare av World Economic Forum). Med det sagt behöver man komma ihåg att för att kunna vara snabb behöver man även vara föränderlig. Vilket är en stor utmaning för de flesta företag idag. Men som Darwin sa, “det är de som kan anpassa sig som överlever”. Vilket vi tydligt ser på marknaden idag.
 • Robotar kommer inte ta över våra jobb - bara utföra de tråkiga arbetsuppgifterna
 • Framtidens fakturering är elektronisk och automatiserad. Vinsten i att använda sig av ett EFH-system (Elektronisk fakturahantering) ser man snabbt om vi exempelvis börjar att räkna på hur mycket det kostar att skanna en pappersfaktura kontra kostnaden för att skicka och ta emot e-fakturor.

Vilka trender ser vi inom den närmaste framtiden?

 • Inom den närmaste framtiden går trenden mot att vi använder mobilen mer och mer i arbetet, vilket medför vikten att våra system och arbetsrutiner följer med.
 • Färre personer jobbar direkt i affärssystemen, mer och mer utförs utanför i branschspecifika system eller i mobila gränssnitt där affärssystemet mer blir som en transaktionsmotor som tar hand om all data och alla register.

Vi bör låta “robotarna” göra det som de är bra på, utföra autonoma och tråkiga uppgifter. Vi människor ska istället ägna oss åt avvikelserna och på värdeskapande uppgifter.

Vi från Exsitec vill rikta ett stort tack till alla er som deltog under Visma till bords och vi hoppas att vi ses igen under höstens event. Då fokuserar vi på nyheterna i den senaste versionen av Visma Business. Har ni några frågor gällande hur ni kan bli mer effektiva kring era fakturor eller allmänna frågor kring fakturering, släng då iväg ett mail till fakturaframtiden@exsitec.se

Läs mer om Visma Business

Kontakta skribenten
Sofia Jonsson
Sofia Jonsson