Exsitecs traineer
Exsitecs traineer
kontakta mig

En vecka som trainee

En vecka som trainee

När vi får frågan av våra nära och kära vad vi egentligen sysslar med som traineer på Exsitec inser vi att den frågan inte är helt lätt att besvara. Ingen vecka är den andra lik och dagarna fylls av en mängd olika aktiviteter såsom utbildningar, kundbesök och utförande av egna uppgifter på kontoret som i vårt fall är beläget i Stockholm.

Utbildningar både internt och externt är i fokus för alla oss traineer. Det innebär en del resande och under en vecka kan vi traineer ha besökt Malmö för en extern utbildning i affärssystem, Göteborg för en intern designkurs och huvudkontoret i Linköping för en utbildning i konsultmannaskap. Det gör att vi snabbt får ta del av mycket värdefull information samtidigt som vi får se våra olika kontor och träffa alla kollegor på de olika orterna. Det gör också att vi traineer som är placerade i olika städer ofta träffas och utvecklas till en sammansvetsad grupp.

En annan stor del i början av traineeprogrammet är att vi traineer får vara ute och besöka våra kunder. Detta sker ofta i samband med att vi skuggar en erfaren konsult vilket har gett kunskap om bra konsultmannaskap. Kundbesöken har också gjort att vi fått ta del av olika utmaningar som kunder ställs inför samt vilka lösningar de har implementerat. Bara några veckor in i traineeprogrammet fick vi även möjlighet att själva få börja arbeta ute hos en kund några dagar i veckan för att hjälpa dem med enklare uppgifter i deras affärssystem. Detta gav oss möjlighet att snabbt kunna utvecklas som konsulter både genom att öva kundbemötande samt utveckla vår tekniska kompetens inom de system vi ska arbeta med.

Traineeprogrammet består även av en del mentorsdagar som spenderas på respektive kontor. Under dessa dagar har vi möjlighet att få stöd av våra mentorer med allt mellan himmel och jord. Vi sitter även med egna uppgifter som rör både interna projekt hos Exsitec och externa projekt mot kund. Ett av de interna uppdragen för oss traineer har varit att ta fram en planering för de trivselaktiviteter som ska ske under året på Exsitec. Därför har vi som traineer på Stockholmskontoret planerat in bland annat en Oktoberfest och att vi ska spela frisbeegolf tillsammans.

Vi har kul ihop på traineeprogrammet! Om du är intresserad av att följa Exsitec och få uppdatering om när det är dags att söka till nästa års program och annat spännande som händer, connecta gärna med oss här: karriar.exsitec.se.

/ Affärssystemtraineerna Anna Mjörne och David Sandqvist

Kontakta skribenten

Exsitecs traineer
Exsitecs traineer