Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Exsitec förvärvar Arego

Exsitec förvärvar Arego som är specialister på det molnbaserade affärssystemet Visma.net. Uppköpet blir klart den 1 januari 2016 och köpeskillingen är inte offentlig.

Exsitec, specialister på verksamhetssystem, förvärvar det svenska företaget Arego som är specialister på Vismas molnbaserade affärssystem Visma.net. Arego är ett litet men snabbväxande Sundsvallsbaserat företag som kommer att integreras helt i Exsitec. Efter sammanslagningen blir bolaget 90 anställda på 7 orter. Inga personalförändringar kommer att ske, och Aregos vd Pontus Atterfors kommer tillträda en roll som affärsutvecklare med fokus på nykundsförsäljning.

− Förvärvet är en del i Exsitecs strategi att bli ledande i Sverige på Visma.net. Båda företagen har investerat stort i kunskapsuppbyggnad i systemet. Vi har sett hur Visma.net utvecklas till vad vi bedömer bli den marknadsledande affärssystemlösningen i molnet för medelstora och lite större företag i Sverige, säger Johan Kallblad, vd på Exsitec.

Genom förvärvet blir Exsitec landets ledande expert på Visma.net, med drygt 20 kunder och medarbetare med fler än 10 certifieringar. Som en del i strategin att bli ledande och ge bästa möjliga service kommer även fortsatta investeringar att ske genom bland annat förbättrad support, utbildning och kompetens. En av de första sakerna som kommer att genomföras är att bygga ihop Aregos erbjudande inom Visma.net med Exsitecs lösningar inom mobilitet, affärsanalys och automation av arbetsflöden.

Under 2016 räknar Exsitec med att som ett resultat av sammanslagningen växa verksamheten i Sundsvall med nyanställningar av både utvecklare, projektledare och experter på verksamhetssystem.

− Framtiden för oss och Exsitec ser ljus ut. Vi kommer stå väl rustade att ge både köpare och användare det bästa erbjudandet och servicen för Visma.net som vi tror starkt på. Exsitecs erbjudande förstärks med vår kompetens och vi kompletteras med fler erbjudanden från Exsitecs portfölj, specifikt kring mobilitet och integration, säger Pontus Atterfors, vd på Arego.

För mer information:

Johan Kallblad, vd Exsitec
0706-65 99 09, johan.kallblad@exsitec.se

Pontus Atterfors, vd Arego
0706-36 60 80, pontus.atterfors@arego.se

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering