Kontakt
Johan Kallblad
Johan Kallblad
kontakta mig

Glad sommar från Exsitec!

Då har barnen haft skolavslutningar och man själv känner det är dags för en välbehövlig semester tänkte jag det är dags att reflektera lite över året som gått. Den största trenden i vad våra kunders IT-lösningar under detta året har varit integrationen av webb- och mobilteknik i underliggande affärssystem.

För en av våra kunder har vi tagit fram en lösning där man med hjälp av “Internet-of-things”-teknik (IoT) automatiskt får signaler om servicebehov på anläggningar som integreras direkt in i ett säljstödssystem med historik, objekts- och kundinformation som även använder publika webbkartor för att visualisera var behovet finns.

Flera olika datakällor som visualiseras i en webbplattform för att effektivisera administrativa processer på ett sätt som inte hade varit möjligt för fem år sedan.

När vi tittar på nya kunder får vi in ungefär lika många kunder som väljer Visma Business som sådana som väljer Visma.net - Visma nya molnbaserade affärssystem som är riktat till lite större företag än de som traditionellt köpt affärssystem i molnet.

Det är ungefär 40 av våra kunder som använder Visma.net nu så vi räknar med att det blir tillräckligt många för att dra igång användarträffar någon gång under nästa år. Våra “Visma till bords” och “Qlik till bords”-träffar brukar bli väldigt uppskattade och vi har haft fler än 100 kunder på besök hos oss under året.

Aktiviteten är kostnadsfri för alla kunder som har ett support- eller nyttjanderättsavtal med oss och vi bjuder in två gånger årligen på alla orter där vi har tillräckligt kundunderlag. Senaste året har vi varit både i Örebro, Linköping, Göteborg och Stockholm.

Visste du att…

Exsitec numer kan supporta även de som kör Visma Global som affärssystem och vi kan både utveckla en Global-installation med fler funktioner och sidosystem, eller tillsammans med Visma erbjuda ett byte av Global mot Visma.net på förmånliga villkor.


Vårt Medius-samarbete har fördjupas och vi är nu även primär partner till de Medius-kunder som använder iScala eller Visma Control som ekonomisystem. Det innebär att vi tar hand om hela installationen samt integration med ekonomi och support efter genomfört projekt.
Vi även är primär konsultpartner till Erisma / Mobigo som är ett verksamhetssystem för dig med mycket arbetsordrar och serviceverksamhet. Vi kan ta hand om hela införandet och integrationer till ekonomisystem.


Under året passerade vi 100 anställda. Vi kommer bli ännu fler i höst när 2017 års traineeprogram drar igång med 16 personer som vi hoppas skall befästa affärsmässighet, framåtanda, glädje och enkelhet i vårt företag.

Önskar alla samarbetspartners, kunder, anställda och övriga intresserade en riktigt trevlig sommar!

Kontakta skribenten
Johan Kallblad
Johan Kallblad