Frida Widesjö
Frida Widesjö
kontakta mig

Markedssjef Exsitec Norge

Hållbar konsult och balans i vardagen

Hållbar konsult och balans i vardagen

Under vår kickoff i Åre hade vi många spännande och inspirerande diskussioner kring olika ämnen. Ett av dessa handlade om att vara en hållbar konsult, vad det innebär och hur vi på Exsitec ska göra för att fortsätta känna oss hållbara. 

Vad innebär egentligen hållbart konsultarbete?

När vi pratar om våra värderingar, där glädje och framåtanda utgör kärnan och där alla ska få chansen att utvecklas tillsammans med kollegorna blir det uppenbart att hållbart konsultarbete i grunden för oss handlar om att trivas och känna glädje. Hållbart konsultarbete på det arbetsmiljömässiga planet innebär att vi tillsammans har en jämn arbetsbelastning där det finns utrymme att återhämta sig under dagen och där vi jobbar tillsammans för att inte skapa en personlig stress. Där vi kompetensutvecklas och delar på kunskap inom bolaget. Och där vi fortsätter att utveckla vår kultur hela tiden så ingen ska känna sig tveksam inför att be om hjälp och där vi värnar om att ha en rolig och utvecklande arbetsvardag. Men framförallt innebär det att det finns en balans både i jobbet och livet utanför.

Balans är ett viktigt nyckelord för oss, balans i arbetsbelastning, balans mellan arbete och fritid, balans mellan utmanande och bekvämt. Balansen är viktig.
Niklas Ek, konsultchef. 

Balans mellan arbetslivet och privatlivet är allt viktigare. Det handlar om att ha de förutsättningar som behövs för att kunna utföra sitt jobb, hållbarhet i arbetslivet och samtidigt ha energi kvar efter jobbet till sitt privatliv.

Jag vill påstå att jag har en bra balans mellan mitt arbete och privatliv. Exsitec ger mig möjlighet att bestämma när jag ska börja och när jag ska gå hem i och med att vi har flex. Sen har vi även möjlighet att jobba hemifrån som gör att jag kan gå tidigare en dag för att sätta mig en stund på kvällen för att få ihop min arbetsvecka. 
Hampus Strandqvist, trainee. 

Så vad innebär egentligen hållbart konsultarbete? För oss innebär det att vi tar hand om varandra, har en balans i kompetensutveckling och arbetsuppgifter samtidigt som vi har frihet och flexibilitet i vår arbetsvardag som gör att privatlivet får ta sin självklara plats. Det är hållbart konsultarbete.

Jobba på Exsitec

Kontakta skribenten

Frida Widesjö
Frida Widesjö

Markedssjef Exsitec Norge