Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Jag fastnade för atmosfären och värderingarna

Jag fastnade för atmosfären och värderingarna

 

Sofia är en av våra första traineer på vårt Uppsala kontor. Hon är trainee inom vårt område affärssystem. 

Vad har du för bakgrund?

Innan jag började på Exsitecs traineeprogram läste jag mastersprogrammet Management, Kommunikation och IT (MKIT) vid Uppsala universitet och dessförinnan kandidatprogrammet Internationella marknadsföringsprogrammet (IMF) vid Mälardalens högskola i Västerås. Innan studierna bodde jag i Kanada ett halvår och jag har även arbetat inom läkemedelsindustrin under 7år i kombination med studier.

Hur hittade du hit?

Av ren slump. Första gången jag kom i kontakt med Exsitec var under Kontaktdagarna som anordnas för ekonomer vid Uppsala Universitet. En nära vän skulle delta under ett  kontaktsamtal med Exsitec. Efter hennes kontaktsamtal hade hon bara positivt att berätta, så vi gick till Exsitecs monter och minglade. Där anmälde vi oss till en studentkväll på kontoret i Uppsala och resten är historia. Jag hade inga förväntningar på kvällen utan jag var redan inne i processer hos andra företag. Men, under studentkvällen fastnade jag framförallt för atmosfären och de värderingar Exsitec kommunicerade sig att ha. Sen ansökte jag till traineeprogrammet och på den vägen är det.

Vad var det med Exsitec du fastnade för? 

Framförallt för att ni tror på individen, att alla är välkomna och att olikheterna i varje person bidrar till en helhet som stärker, i motsats till att ha ”lika” personer. På så sätt kan vi exempelvis se på problem med olika ögon och få nya idéer genom tvärfunktionaliteten. På många andra företag jag besökt har det varit ganska stelt och många är stöpta ur samma ”form”, men på Exsitec känns det som att ni aktivt sökt efter personer med olika bakgrunder för att kunna ta sig an utmaningar med flera olika infallsvinklar. En annan stor sak till varför jag fastnade för Exsitec är konsultrollen. Många konsulter agerar idag som resurskonsulter som är ute och arbetar hos kund och tappar det egna gemensamma hemmakontoret. Detta var något jag värdesatte, kombinationen att få arbeta med olika projekt, men att behålla känslan att tillhöra det egna företaget vägde in mycket för mig där jag är i livet just nu

Vad är det bästa med Exsitec? 

Att dörrarna är öppna och att det mesta är möjligt så länge du själv är driven. Ingen kommer att servera saker och ting för en, men om jag vet att jag vill utvecklas inom ett område så uppmuntrar Exsitec mig till att göra det. Exsitec är inte en trög organisation utan beslut fattas snabbt och det är en föränderlig plats att arbeta i, vilket är spännande då jag själv kan vara med att påverka min arbetsplats.

Vad har du fått göra under traineeprogrammet?

Väldigt mycket! Till att börja med kombinerar vi utbildningar hos våra partners och internt. Detta har fört samman oss i traineegruppen till riktigt goda vänner. Redan från början har vi möjlighet att hänga på kollegor till kunder eller sitta med och se vad hen arbetar med för dagen. Traineeprogrammet är verkligen till för att vi traineer ska få så mycket kött på benen för att sedan kunna driva våra egna projekt och bli fullfjädrade konsulter. En dag är aldrig den andre lik!

Vad har du gjort idag?

Idag har jag dels suttit med när en kollega hjälpt en kund med valutadifferenser i Visma Business (affärssystemet). Det gjorde vi remote, så jag satt i Stockholm och min kollega i Linköping. Där var jag framförallt med för att lära mig hur vi arbetar för att förstå kundens problem och lära mig hur vi ska felsöka. Sen har jag arbetat med interna uppgifter som ingår i traineeprogrammet som exempelvis logistikuppgifter som vi fått efter en internutbildning inom just logistik. Jag har arbetat en hel del med vår examensuppgift som ingår i traineeprogrammet. Där får vi gruppvis fiktiva kundcase där vi får rollspela mot kollegor för att träna på konsultrollen. Det är en riktigt bra uppgift där vi får möjlighet att lära oss av ”misstag” så det blir rätt när vi väl kommer till våra riktiga kunder.

Berätta om ett projekt du är med i!

Jag är bland annat med i ett projekt hos Office Management där jag och min mentor ska vara med och hjälpa till under en av deras stora inventeringar. De hanterar en stor mängd produkter i Visma Business och vill ha vår hjälp under de dagar inventeringen ska in i systemet. Så vi åker ut till deras kontor och stöttar dem i detta arbete. Sedan driver jag själv ett internt utvecklingsarbete gällande en integration mellan Intrum Justitia med Visma Business där jag har som uppgift att ta fram material som vi kan använda till kund, men även internt. 

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering