Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Ny som affärssystemskonsult på Exsitec

Ny som affärssystemskonsult på Exsitec

Hur ska en konsult inom affärssystem veta hur man skriver ett blogginlägg? Det är en bra fråga som kanske kan besvaras ”på samma sätt som en konsult inom affärssystem löser det mesta”.

Jag har precis börjat bli varm i kläderna som konsult men jag tror jag har fått en sak med mig och det är att varje uppdrag är olika och måste behandlas förutsättningslöst. I praktiken så innebär det att jag kanske har lärt mig hur ett system för fakturahantering fungerar men alla företag vill använda det olika. Alla företag har olika filosofier för hur ett attestflöde ska se ut och alla företag vill redovisa på ett sätt som är självklart för dem men olikt alla andra. För min del betyder det att jag även om jag som idag ska hjälpa till att digitalisera fakturahanteringen åt en kund, alltid måste gå in förutsättningslöst och försöka förstå mig på kundens behov och önskningar.

För min del som ekonom så finner jag det otroligt utvecklande att ständigt kastas in i nya redovisningsmiljöer. Som ekonom på ett företag förefaller allting självklart, deadlines, avstämningar och uppföljningar avlöser varandra. Allting ska skötas på ett visst sätt och man hinner ofta bara drömma om digitala lösningar som effektiviserar arbetet. Som konsult får jag varje dag jobba med företag som tar klivet att utveckla sin verksamhet och utmana sitt sätt att jobba för att göra det smidigare och jag får använda min kunskap för att hjälpa till. Det tycker jag är givande.

Det var just det som lockade mig till att byta. Att äntligen få chansen att jobba med förändringsarbete och effektivisering på heltid. Att komma in i rollen tycker jag också går bra, Exsitec har en rejäl och önskvärd onboarding process som har innehållit allt från utbildningar i relevanta system till besök på olika kontor runt om i Sverige vilket har gett mig en chans att bekanta mig med alla mina kollegor. En annan viktig del i onboardingen har varit att få en mentor vilket blir bra kommunikationsväg för att enkelt få svar på alla små frågor som dyker upp när man är ny. Mentorn har också varit ett stort stöd i de första kundkontakterna och har gett mig en trygghet att våga göra saker som kanske annars kan kännas ovana!

Slutligen så vill jag poängtera att jag äntligen fått tillbaka något jag har saknat i mitt jobb som ekonom. Närheten till kunderna. Jag har alltid uppskattat att få göra något för någon som genast resulterar i att deras vardag blir lite lättare. Att avsluta ett samtal med en kund som är genuint glad över det jag har gjort har alltid varit något jag har värdesatt. 

Karriär hos Exsitec

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering