Kontakt
Johan Kallblad
Johan Kallblad
kontakta mig

Rapport från Visma Touchpoint 2017 - För Sveriges partners

Förra veckan åkte jag (Johan Kallblad, VD på Exsitec /reds anm.) tillsammans med 35 kollegor till Ystad Saltsjöbad - som måste vara en av landets vackraste konferensanläggningar - och umgicks med ett par hundra branschkollegor. Det var vår leverantör Visma som anordnade sin årliga partnerkonferens vilket är ett bra tillfälle att få reda på nyheter kring produktportföljen samt Vismas syn på branschen.

Spaning: Visma växer såväl organiskt som genom förvärv

Något som imponerar är Vismas starka tillväxtresa med tillväxt över 20% senaste året - och man fortsätter att investera alla sina vinstmedel i att bygga företaget vidare, genom att investera i produktutveckling och förvärv av företag som kompletterar erbjudandet.

Totalt ett 20-tal förvärv det senaste året - senast stora HR/Bluegarden med runt 500 anställda - och man befäster sin position som nummer ett eller två i norden på alla sina prioriterade områden.

Vårt intresse rör framför allt den division som heter Visma SMB som gör mjukvara och moln-lösningar för små och medelstora företag. Det är Vismas största enhet med intäkter på nästan 4 miljarder NOK senaste året och divisionschefen Eivind Gundersen berättade om Vismas ambitioner och syn på marknaden.

Visma berättade om framtiden - deras programvaror och branschen

Det viktigaste vi tar med oss från detta är att flaggskeppsprodukten Visma Business kommer fortsätta leva och utvecklas i ytterligare 10-15 år parallellt med att man höjer utvecklingstakten i molnlösningen Visma.net där man under hösten släpper tre nya moduler som vi kommer berätta om i separata blogginlägg.

Från årsskiftet kommer Visma Business erbjudas bara som SaaS-lösning mot månadskostnad (dock fortfarande med möjlighet för lokal installation) och att det är den större versionen som tidigare kallades Visma Business Design - med obegränsade möjligheter att sätta upp egna arbetsflöden - som ingår redan i baspaketet. Befintliga kunder kan fortsätta köpa till moduler och användare på den gamla licensmodellen om man föredrar det.

Visma visade upp den nya versionen av sin lösning för tjänsteföretag Visma Severa, och presenterade en färdig paketering av BI- och budgetsystemet Insikt mot Visma Business där man som kund kan komma igång väldigt snabbt till en attraktiv prismodell.

Över hela linjen tyckte jag och kollegorna att det var bra tempo på utvecklingen och de nya moduler som presenterades såg färdiga ut för marknaden - man verkar ha lärt sig läxan från några tidigare lanseringar som gjort innan programvaran varit riktigt färdig för prime time.

Exsitec fick pris för sitt engagemang som partner... igen!

På kvällen blev höjdpunkten ur ett Exsitec-perspektiv att vi fick ett pris som:

  • MVP - Mest värdefulla partner - för senaste året.
  • På det mer personliga planet blev jag glad över att våra duktiga konsulter Rickard Andersson och Niklas Ek fick utmärkelser som årets konsulter inom Visma Business respektive Visma.net.
  • Vi plockade även hem ett pris för årets största affär inom produktlinjen Visma Business.

Allt som allt en riktigt fin dag och en fin kväll som fortsatte långt in på småtimmarna.

Kontakta skribenten
Johan Kallblad
Johan Kallblad