Kontakt
Omed Saeid
Omed Saeid
kontakta mig

Tänk om instrumenten kunde stämma sig själva

 

De flesta som spelar något form av instrument är väl bekanta med stämningsprocessen, vissa instrument kan vi stämma själva med diverse specialverktyg, för andra instrument behöver vi ta in en professionell stämmare. Detta är process som kan vara kostsam och är tidskrävande, men tänk om instrumenten kunde stämma sig själva? Tänk om tiden vi lagt på att stämma instrumentet istället lagts på värdeskapande aktiviteter som exempelvis vår fortsatta utveckling?

Tänk om din bil automatiskt bytte olja? Eller automatiskt bytte däck? Önsketänkande, eller? Samma princip kan tillämpas på affärssystemet. Tänk om du slapp investera tid och pengar i traditionell hårdvara, mjukvara och infrastruktur? Tänk om du kunde automatisera tidskrävande administrativa uppgifter? Tänk om du kunde snabba på kapitalomsättningshastigheten vid byte av affärssystem? Tänk om affärssystemet uppgraderade sig självt? Tänk om du kom åt affärssystemet från dina mobila enheter?

Det är dags att tänka om.

Naturligtvis syftar vi på molnet. Det är ofta oklart vad molnet egentligen innebär, men förståelsen ökar för varje dag. Vi alla använder molnet i någon form, oavsett om vi är medvetna om det eller inte. Vi lagrar personliga filer på molnet, vi underhåller våra relationer genom molnbaserade appar, vi finns i molnet och molnet är här för att stanna. Spelplanen kring hur vi arbetar och kommuniceras ändras, återigen måste vi tänka om. Vi arbetar mycket mer på språng - på flygplatser, andra kontor, hemifrån eller under pendlingen till och från jobbet. Idén om att kontoret är vår primära arbetsplats utmanas i takt med att molnbaserade tjänster sätter sin prägel på vår vardag.

Visma.net är det molnbaserade affärssystemet i fokus och kommer med flera ekonomiska fördelar. Som tidigare benämnt blir investeringen inte lika kapitalintensiv som en lokal installation, de direkta såväl som indirekta kostnaderna för infrastruktur sänks samtidigt som implementeringstiden kortas ner avsevärt. Vi vet dessutom av erfarenhet att en omfattande investering i affärssystemet och dess stödjande infrastruktur i hög grad kan påverka konkurrensmöjligheten.

Är ni redo för att ta steget upp i molnet? Som årets partner till Visma fem år i rad har vi insikten, kontakta oss så berättar vi mer.

Har ni andra frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av er, antingen genom att boka in ett webb/telefonmöte med mig, Omed Saeid, via följande länk: Boka en tid med Omed. Alternativt slå en signal direkt på: 0767 – 10 10 55.

Väl mött!

Kontakta skribenten
Omed Saeid
Omed Saeid