Kontakt
Exsitecs traineer
Exsitecs traineer
kontakta mig

Traineerna 2017 fyller drygt 1 månad!

Så var dagen plötsligt kommen. Dagen då det för många av oss traineer var dags att börja på vårt första riktiga jobb efter examen. Peppad, men ändå lite nervös. Hur skulle det här bli? Hur kommer mina dagar se ut framöver? Vad är det som förväntas av mig? Kommer jag att trivas? Det var många tankar som snurrade första arbetsdagen, men efter bara någon timme hade mycket av den där första nervositeten släppt. Exsitec hade planerat starten för oss på ett väldigt bra sätt. Första dagen handlade bara om att att lära känna varandra och få svar på många av de frågor som vi hade som nyanställda. Perfekt för en nykläckt trainee!

En dryg månad har nu gått sedan vi traineer började på Exsitec. Vi är ett stort och härligt gäng (största traineekullen hittills!) med olika bakgrunder och med en gemensam nämnare: ett intresse för IT- och verksamhetsutveckling.

Vi traineer arbetar utspritt på Exsitecs kontor i Linköping, Stockholm, Örebro, Göteborg och Malmö. Trots att vi bor och arbetar på olika orter har vi ändå lärt känna varandra otroligt bra tack vare de många gemensamma utbildningsdagarna vi haft de första veckorna. Schemat har varit fullspäckat med alltifrån utbildningar i programmering, ekonomi, säljprocesser till diskussioner om värdegrunder och kultur. Första veckan var vi också iväg till Italien för en kick-off tillsammans med hela Exsitec vilket gjorde att kontakter knöts snabbt med hela företaget.

Hur har då första tiden som trainee på Exsitec varit?

Det har helt klart varit en intensiv period med många nya intryck och mycket information som ska tas in. Många av oss är nyutexaminerade och det är klart det känns nervöst att börja på sitt första riktiga jobb, det är ändå ett rätt stort steg att ta ifrån högskolan eller universitet. Men framförallt har det varit väldigt kul och det tror vi främst beror på det varma välkomnandet vi fått på Exsitec. Alla medarbetare har från dag ett hjälpt och introducerat oss in i verksamheten och det har aldrig känts svårt att ställa en fråga om det är någonting man är osäker på.

Vi har bara varit här en månad än så länge men känner oss redan som en del av den stora, härliga Exsitec-familjen.

Följ gärna vår fortsatta resa här på bloggen!

Läs om och ansök till trainee

Kontakta skribenten
Exsitecs traineer
Exsitecs traineer