Jesper Sipola
Jesper Sipola
kontakta mig

Utvecklande tider för Visma.net

Vismas storsatsande kampanj på deras molnbaserade affärssystem Visma.net är som bekant i full gång och vi på Exsitec arbetar med att förstärka den kampanjen.

Ett första steg i detta var att samla vårt kompetensområde som ständigt arbetar med utveckling av Visma.net-lösningar. Under en och en halv dag hade vi möjlighet att utbyta tankar, idéer och framförallt fick vi chansen att inspirera varandra. Trots att vi är utspridda geografiskt till vardags så har vi en gemensam nämnare som vi brinner för, nämligen Visma.net.

I takt med utvecklandet av affärssystemet växer även vi som kompetensområde inom Exsitec. De här dagarna var vi uppemot 20 personer som för stunden hade beställt strålande sol till Örebro. Med våra olika organisationsuppdelningar så har vi förmånen att få med alla perspektiv under denna typ av aktivitet. Vi hade representanter från leverans, sälj och support. Genom att delvis arbeta i grupp fick alla chansen att lyfta sin syn på ett optimalt arbetssätt, detta för att nå en lösning som i slutändan gynnar samtliga.

Agendan var annars bestämd på förhand. VD Johan Kallblad skulle inleda dagarna med en genomgång utifrån hans synvinkel, digitalisering och inkrementell utveckling av produkter var utgångspunkterna. Vi skulle även hinna gå igenom både roadmap, framtidstankar och paketering av vår Visma.net-lösning. Är du nyfiken på vad vi kom fram till gällande våra paketlösningar, se här.

Hur gick detta då? Jodå, Johans kickstart bidrog med såväl bredd som spets i sina resonemang och om hur vi bör riktar vår satsning. Dagarnas kanske mest intressanta diskussion var den om hur man kan kombinera en traditionell Visma.net-lösning med beslutsstöd, i detta fall produkter från Qlik. Där kommer det hända spännande saker framöver, håll utkik!

Även om tekniken idag gör det möjligt att arbeta på distans så tillförs en ny dimension när vi möts på det här sättet. Det är småpratet om såväl stora- som små lösningar kring och inuti Visma.net som är viktiga att fånga upp. Att räta ut frågetecken. Att gemensamt rita vår väg rakare. Det lyckades vi med.

Visma.net ligger helt rätt i tiden som affärssystem. Det ger oss som partner, och oss som kompetensområde, rätt förutsättningar för göra vardagen enklare för våra kunder. Engagemanget, idéerna och kreativiteten sammanstrålade oss som grupp och med detta beskrivet har vi egentligen bara ett gemensamt budskap att dela med oss av:

Nu kör vi!

Kontakta skribenten
Jesper Sipola
Jesper Sipola