Frida Widesjö
Frida Widesjö
kontakta mig

Vad är projekthantering?

Om ditt företag är verksamma i en bransch där det förekommer mycket projekt har du förmodligen stött på begreppet projekthantering tidigare. Antingen är det ett begrepp du har stenkoll på och du har processer för att stötta området eller är projekthantering ditt dåliga samvete, som du vet att du borde ha bättre koll på. Du kanske jobbar inom reklam och media, ingenjör- och arkitektur eller IT-konsultverksamhet, hur som helst så har du hittat hit av anledningen att du är nyfiken på projekthantering.

Projekt - att fakturera sin tid

Att definiera vad ett projekt egentligen innebär kan göras i oändlighet och det finns nog lika många olika sätt att beskriva som det finns projektledare. Men vad alla projekt har gemensamt är komponenten att fakturera för tiden, om man redan innan projektstart kommit överens om ett fast arvode eller om tiden revideras löpande under projektets gång kan självfallet variera. Projekt är till sin natur ofta en tillfällig aktivitet, i olika tidsspann, för att nå ett förutbestämt mål. Många företag har flera projekt löpande och flera aktiva beställare parallellt.

Vad innebär då detta administrativt? Att hålla koll på allt från införsäljning till projektplanering och utveckling till tidrapportering, fakturering och analys är en överväldigande uppgift utan understödjande IT-stöd. IT-stöd påstås ofta vara helt och hållet är avgörande för hur den fortsatta utvecklingen för organisationen kan se ut.

Detta leder oss in på projekthantering. Projekthantering innebär helt enkelt hur vi väljer att hantera projekt rent administrativt för att få det att fungera så smidigt som möjligt, för både dig och kunden. Att använda ett verktyg som är specifikt anpassat för projekt ger många fördelar:

  • Projekt, fakturering och analys i ett och samma system

  • Tidrapportering

  • Integrera projekt och fakturering - sparar tid och garanterar 100% faktureringsgrad

  • Snabbare faktureringscykler och inbetalningar av fakturor

  • Funktioner som stödjer hela kedjan från sälj till fakturering

  • Integrera med befintliga affärssystem och CRM-system

Underlätta med webb-baserad lösning!

Exsitec har under flera år hjälpt kunder att integrera Visma Project Management för att underlätta sin projekthantering. Tack vare de öppna API:erna hos det molnbaserade verktyget är möjligheterna oändliga att integrera med redan befintliga system, kanske är det Visma Business, Visma.net eller ett helt eget system. Eftersom Project Management är webb-baserat innebär det att du kan komma åt systemet direkt från kundmötet, tidrapportera på väg mellan möten eller analysera utfallet på resan till nästa projekt. Framförallt har du dagliga backuper och automatiska uppdateringar, och vem vill inte slippa uppdatera?

Så, projekthantering — nödvändigt ont eller din bästa vän? Vi vill påstå att om det inte är din bästa vän så kan det blir det!

Kontakta mig - jag vill veta mer

Kontakta skribenten
Frida Widesjö
Frida Widesjö