Kontakt
Johan Kallblad
Johan Kallblad
kontakta mig

Visma Business till alla - på riktigt

En sak har det vi kallar affärssystem alltid haft gemensamt. Från de skräddarsydda systemen på 70- talet, till standardsystem på 80-talet, till 90-talets anpassningsbara "allt-i-ett"-system och 2000-talets mer konfigurerbara och öppna system. Systemen är gjorda för att maximera produktiviteten för den utbildade expertanvändaren men är krångliga att hantera för sällananvändaren.

Nu ändrar vi på detta genom att lansera Visma Business så som du aldrig sett det förut!

Det är snart två år sedan vi startade ett internt projekt grundat i vår erfarenhet av att bygga komposit-applikationer med programvaran ComFlow.

Vi letade efter en modern och enkel plattform som vi kunde kombinera med Visma Business för att skapa nya funktioner utanför kärnsystemet. Vi valde open source ramverket Vaadin som vi kombinerade med Vismas webb-service gränssnitt VBS - Visma Business Services.

Baserat på detta byggde vi en egen verktygslåda för att kunna ut valfri del av funktionaliteten i Visma Business och tillgängliggöra för användare i mobil eller webbklient. Vi har valt att kalla det för appar.

Sedan dess har vi tillsammans med ett 10-tal kunder förfinat tekniken och tagit fram ett antal referenslösningar. Lösningar som gör vardagen enklare, roligare och effektivare för våra kunder. Vi pratar om tillämpningar som:

  • Tidrapportering i webb och mobil.
  • Förenklad orderläggning i fält för surfplatta.
  • Alltid uppdaterade kundkort i webb och mobil.
  • Artikelsökning med pris och tillgänglighet på webben för vår kunds kund.

Flertalet går att se och provköra på vår demosajt. Alla arbetar direkt mot affärssystemet utan extern mellanlagring av data och med samma valideringsregler på information som du får när du gör inmatningar i vanliga gränssnittet. Helt enkelt Visma Business så som du aldrig sett det förut - exakt den informationen du behöver, oavsett var eller när du behöver den, oavsett vilken device du använder.

Finns det information i din Visma Business som du vill att fler användare skall ha tillgång till eller någonting som du vill att kunder eller medarbetare skall uppdatera själva? Vi hjälper dig med kostnadseffektiva lösningar som är enkla att använda och går snabbt att leverera.

Kontakta skribenten
Johan Kallblad
Johan Kallblad