Referenscase

Digital Inn skapar värde för kunden med digitaliseringslösning

Sveriges ledande Apple-återförsäljare Digital Inn förnyar sin affärsstödjande IT med hjälp av Exsitec. Målsättningen är ett nytt och modernt helhetssystem som effektiviserar den interna administrationen och ger enklare informationsgränssnitt till alla medarbetare.

− Exsitec visade bäst förståelse för både helhetsbilden och de enskilda systemkomponenterna. Vi ser fram emot att modernisera vår affärsstödjande IT och få ett mycket mer effektivt system, säger Per Tamm, VD på Digital Inn.

Exsitec, specialister på verksamhetssystem, hjälpte Apple-återförsäljaren Digital Inn med att förnya sin affärsstödjande IT. Digital Inn driver tio premiumbutiker spridda över mellersta Sverige liksom e-handel under namnet Macoteket. Digital Inns gamla affärssystem var svårhanterligt, långt ifrån intuitivt och tillät inte användning på iPads och mobiltelefoner, vilket skapade onödigt resursslöseri. Med ett nytt och modernt helhetssystem finns helt andra möjligheter att hjälpa organisationen effektivisera den interna adminstrationen och förenkla för medarbetarna i både butiker och lager.

Det nya systemet bygger på Visma Business som underliggande affärssystem och Exsitecs egna webbapplikation som användargränssnitt för säljare, butiks- och lagerpersonal.

Eftersom Apples produkter har stor efterfrågan finns ett stort värde i att personalen i butiken får samlad information om exempelvis produktdetaljer, lagernivåer och planerade leveranser för att kunna ge bästa möjliga service till kunderna.

Butikspersonalen får ett anpassat gränssnitt som bygger på modern webbteknik (Angular-2) tillsammans med Vismas integrationsgränssnitt. Exsitecs handdatorlösning används för att effektivisera lagerhanteringen, minimera pappershantering och öka plocksäkerheten. Administrationen stöttas av en kombination av systemen MediusFlow och Readsoft för attest och hantering av leverantörsfakturor med automatisk matchning mot inköpsorder.

− Vi har under det senaste året sett trenden att komplettera ett underliggande affärssystem med anpassade gränssnitt för att förenkla och effektivisera vardagen för alla anställda i en organisation bli en allt större drivkraft vid val av affärsstödjande IT-system. Vårt erbjudande med Visma Business som administrativ motor och vår kompetens för applikationsutveckling är väldigt konkurrenskraftigt för denna typ av lösningar, säger Johan Kallblad, VD på Exsitec.