Lediga jobb inom IT

På den här sidan hittar du samtliga tjänster som finns tillgängliga på Exsitec.
I listan hittar du både jobb för dig som är student och för dig som är mer erfaren.


 

 

 

 

 

Heltid - Flera orter - Hybridkontor
Sista ansökningsdatum: 2023-12-12

Affärsområdeschef inom Digitala affärer

Om Exsitec

Exsitec är ett av Nordens ledande kompetensföretag som hjälper medelstora företag använda digitala verktyg för att utveckla sin verksamhet. Vi är drygt 550 anställda och finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Vi är noterade på Nasdaq First North och omsätter ca 750 Mkr under 2023 med god tillväxt och lönsamhet.


Om rollen

Exsitecs verksamhet drivs i fyra affärsområden i Sverige och två enheter i våra nordiska grannländer Norge och Danmark. Nu söker vi en ny ledare till affärsområdet Digitala Affärer.

Uppdraget inom affärsområdet Digitala Affärer är att hjälpa nya och befintliga Exsitec-kunder som vill använda digitala verktyg för att stötta sin försäljning. Verksamheten omsätter knappt 100 Mkr och utgörs idag av 3 leveransområden med totalt 70 medarbetare; CRM, E-handel samt Digital marknadsföring. 

Inom affärsområdet bedrivs egen försäljning & marknadsföring och leverans. Såväl leverans som utveckling av företaget sker ofta ihop med kollegor från de andra områdena inom Existec. De flesta av affärsområdets medarbetare arbetar som konsulter. Vi har partnerskap med en handfull programvaruleverantörer som Hubspot, SugarCRM, Litium och Norce vars programvaror vi återförsäljer, självständigt och tillsammans med andra delar av Exsitecs erbjudande.

Här kan du läsa mer om vårt erbjudande: exsitec.se/erbjudande


Du ansvarar för

- Verksamhetens lönsamhet och tillväxt

- Affärsområdets utveckling framåt, vårt erbjudande och våra relationer med partners

- Samverkan med övriga affärsområden

- Bearbeta och bredda affären hos befintliga kunder samt identifierar nya kunders behov

- Det egna ledningsgruppsarbetet och övergripande personalansvar

- Leda ditt team, coacha och stötta dina medarbetare

- Du har resultat, intäkts- och kostnadsansvar och rapporterar till VD.

Du kommer rapportera direkt till Exsitecs koncernchef och representera ditt affärsområde i strategiarbete med Exsitecs styrelse.


Vem letar vi efter?

Vi tror att du för att lyckas bra i rollen har erfarenhet från affärsledarskap inklusive kundhantering och försäljning, indirekt personalansvar och gärna erfarenhet från konsultverksamhet inom liknande områden.


Kultur och känsla

Exsitec kännetecknas av hjälpsamhet och tillsammanshet där vi vågar prova och blir bättre tillsammans. Vårt uppdrag är att hjälpa våra kunder att bli mer framgångsrika med hjälp av digitala verktyg och vi verkar alltid i gränslandet mellan teknik och verksamhet. Vi blir som allra mest stolta när vi skapar värde för våra kunder under mycket lång tid. 

Vi har en historia att rekrytera och skapa många av våra ledare internt, vilket vi uppfattar som en styrka samtidigt som vi anser att en mix blir allra bäst. Att tycka om att ta ansvar och agera självständigt är en förutsättning för att trivas i rollen. 

Här kan du läsa mer om oss som arbetsgivare: exsitec.se/karriar

Kontaktuppgifter

Emma Billenius

HR-direktör
emma.billenius@exsitec.se
+46733103601

 

 

Undrar du något? Vi svarar gärna på dina frågor.