"Drömmer man om att göra något upplever jag att man alltid får stöd för detta på Exsitec."

Möt Exsitecaren Philip Essfors som cyklar från USA:s östkust till västkust, ett äventyr som beräknas att ta 90 dagar.

 

Untitled-15

 

Philip Essfors

Philip jobbar som supportkonsult där han i huvudsak supporterar affärssystemet Visma.net och projekthanteringssystemet Visma.net Project Management. 

Rollen innebär att han tar emot supportärenden via telefon eller direkt i ärendehanteringsystem och hjälper sedan kunden att hitta en lösning.

 

Namnlös (1366 × 300 px) (31)

 

 

 

 

 

Hej Philip, du är ute på världens äventyr! Berätta!

— Jag och en barndomsvän, som båda delar ett stort intresse för äventyr, har gett oss ut på en cykeltur från Miami på USA:s östkust till San Diego på västkusten. Just nu har vi cyklat cirka en tredjedel av sträckan och hitintills har det varit en fantastisk upplevelse.
 

Hur kom ni på idéen?

­— Vi har tidigare tillsammans gjort två
längre cykelresor från Kiruna till Smygehuk och Rom, Italien till Svedala, Sverige. Dessa resor har var för sig varit cirka 200 mil och då har vi båda känt att vi skulle vilja göra något ännu längre. Johan som jag reser med hade precis tagit civilingenjörsexamen från LTH och hade en projektanställning som tog slut under hösten. 
Då tänkte vi att det var dags att förverkliga drömmen om ett längre cykeläventyr! 

 

WEBB

Namnlös (1366 × 300 px) (33)

 

 

 

 

 

WEBB2

Har cykling alltid varit ett stort intresse?

— När vi var i femtonårsåldern fick vi idén om att cykla från Malmö till Österlen till en kompis sommarstuga. Det blev ett riktigt kul äventyr. Där någonstans insåg vi att cykeln funkar minst lika bra som bilen när man ska resa och intresset för långfärdscykling föddes.

Hur balanserar du jobb och resa?

— Nu har jag som tur är fått möjligheten att vara tjänstledig, annars hade resan inte varit möjlig att genomföra, men annars är en stor fördel med arbetet på Exsitec att det oftast är ganska platsoberoende. Så det blir kanske någon ”Workcation” när jag är tillbaka på jobbet. 

Hur länge blir ni borta?

— Hemresan är bokad i början av april och vi började äventyret i början på januari. Så det blir nästan precis 90 dagar vi kommer vara på resande fot. Själva cyklingen tror vi kommer ta någonstans mellan 60-70 dagar, sen har vi lite tid att utforska Kalifornien utan cyklar.  

mapp

 

WEBB3

Hur tycker du att Exsitec har
stöttat dig i din vision? 

— Drömmer man om att göra någoupplever jag att man alltid får stöd för detta på Exsitec. Jag berättade om min vision för min närmsta chef och därifrån var det aldrig snack om något annat än att jag skulle åka.

Nu är du mitt uppe i detta, men har du något mer äventyr planerat?

— Vår ursprungsplan var att cykla Nya Zeeland norr till syd men Covid-19 satte stopp för den planen. Men drömmen om Nya Zeeland lever såklart vidare. Jag älskar naturen och Nya Zeeland ska vara fantastiskt på den fronten. Så även om det inte skulle med cykel tror jag nästa äventyr blir ”Downunder”. 

Namnlös (1366 × 300 px) (35)

Följ

 

 

 

 

 

Följ Philips resa på instagram @cyklinggerfrihet