Om oss

Vi jobbar för att göra arbetsvardagen effektivare och enklare för våra kunder genom att ge dem bästa möjliga IT-stöd för sin verksamhet.

Vi blir bättre tillsammans

 

Vad vi gör

Vår idé är att skapa ett bättre digitalt verksamhetsstöd genom att kombinera IT-system som är speciellt gjorda för sin uppgift, istället för att utgå från de funktioner och tekniker som programvaruutvecklare väljer att implementera i sina system.

Vi tar ett helhetsansvar mot våra kunder och vi vill kännetecknas av evigt utvecklande kundrelationer där vi skapar stora värden för våra kunder under lång tid.

Vi är specialister på affärsutveckling för verksamheters mest centrala processer och arbetar idag med marknadsledande verksamhetssystem inom flera olika verksamhetskritiska områden.


Vi arbetar med marknadsledande och moderna verksamhetssystem som vi vet ger värde till våra kunder.

Vi har gjort det förr

Vi arbetar idag med runt 4000 kunder i Norden. Oavsett vilket affärsproblem du har finns troligen samma problem och en lösning på problemet hos våra befintliga kunder. Våra erfarenheter återanvänder vi för att skapa bästa möjliga IT-stöd för din verksamhet.

Om vi däremot inte kan hitta lösningen för dig i vår befintliga systempark så har vi en stor utvecklingsavdelning som tar fram skräddarsydda IT-stöd för att hjälpa er att digitalisera er verksamhet. 

VÅRA KUNDER BERÄTTAR

Våg-1
sales-performance-up-2332_c5bfd47d-0911-4e6c-9f85-0293e808f854

profile-2783_1ddac07b-6e21-4e0c-8477-ca56b8087b65

handshake-2819_06d255cf-8918-46dc-9269-10333117e36d

 markers-643_be05e0bc-34fb-425a-9047-8f15e77a2b2c

2000
grundades Exsitec
500
anställda
4000
kunder

+20
Kontor i Sverige, Norge & Danmark

Support & systemförvaltning

Vi tar ansvar efter leverans genom en komplett support av hela kundens lösning och arbetar ofta med aktiv förvaltning med dedikerade förvaltningsledare. Allt för att finnas där för kunden.

SUPPORT & FÖRVALTNING -> 

 

Medarbetare gradient

 

Vi är Exsitec

Våra ledord, tankesättet att vi är bättre tillsammans och att våga prova utgör grunden i vår kultur.

 

 

Vår kultur genomsyrar hela Exsitec

Vår kultur är en av de viktigaste sakerna vi har, vi är stolta över att det är ett av våra starkaste kännetecken. Bland annat motiverar Karriärföretagen vår utmärkelse till årets karriärföretag såhär: 

"Exsitec har en av Sveriges tydligaste företagskultur där gemenskap är kärnan. Oavsett kanal råder det ingen tvivel om att medarbetarna är Exsitecs viktigaste tillgång. Exsitec visar även att studenter och young professionals är av stort värde. Vi har sett att närvaron på Sveriges universitet ökat och att deras traineeprogram fortsätter att utvecklas. Exsitec skapar alla förutsättningar för den unga målgruppen att lyckas i en väldigt attraktiv bransch."

like-woman-match-2749_1c0ad3af-f01c-416b-8288-a3b5859b6e27

Affärsmässighet

Vi är professionella och behandlar varandra och vår omgivning med ärlighet, respekt och prestigelöshet. Vi vill alltid att vårt arbete ska ge långsiktig nytta och lönsamhet för våra kunder.

road-3242_063b26d6-60ff-4963-8649-5bdb5bfd52a9

Framåtanda

Vår verksamhet präglas av en nyfiken vilja att växa och en ständig önskan att bli bättre genom att utveckla oss själva samt våra kunder och partners.

sun-4306_72f66d24-8552-4f8b-bacd-a657fde6c759

Glädje

Vi har roligt på jobbet och för en positiv dialog med varandra och med andra. Resultatet av vårt arbete ska göra vardagen roligare för våra kunder.

like-match-2729_7aba64f0-896e-4532-b0f9-a4dc308ccd23

Enkelhet

Vi är jordnära, okomplicerade, ödmjuka och vänliga. Vi strävar alltid efter att göra vardagen enklare för våra kunder och för varandra.

skog

Vi tar ansvar 

 

En positiv kraft för vår framtid

CSR, klimatkompensering, hållbarhet, jämställdhet och fler där till. Det finns många namn och kategorier för olika typer av ansvarstagande. Vi väljer att säga att vi bryr oss.

HJärta rubin-1Våra medmänniskor

Vår verksamhet speglas av våra medarbetare. Antalet kvinnor och utrikesfödda kan representeras i betydligt större utsträckning inom IT och Teknikbranschen.

Idag finns det mycket arbete vi kan göra för att förbättra situationen! Exsitec jobbar aktivt med att förbättra jämställdhet och mångfald. 

Fysisk och psykisk hälsa är även en utmaning i dagens samhälle. Vi stöttar våra medarbetare i arbetet till en mer hälsosam vardag och livsstil.

Det här gör vi

Vi mäter och följer upp hur vi kan bli bättre arbetsplats. Medarbetarundersökningar genomförs och följs upp årligen.

För närvarande är 38% kvinnor och 62% män, ett av de bästa resultaten i IT-branschen. Men vi kan bli ännu bättre!

Vi vill att alla våra anställda ska må bra och har därför max tillåtet friskvårdsbelopp för samtliga av våra anställda. Det är även viktigt med psykosocial hälsa, därför är alla våra anställda försäkrade, med gratis möjlighet till psykolog och psykoterapi.

HJärta gräsKlimatet

Exsitec agerar och handlar på ett miljömässigt och hållbart sätt genom hela verksamheten. Inte enbart genom att minimera företagets eget fotavtryck utan även genom att vara en bidragande faktor och drivkraft till företags digitala utveckling.

Genom att effektivisera och digitalisera sina verksamheter kan företag idag minimera sin påverkan på miljön. Inte minst genom minskade transportkostnader och materialåtgång samt förbättrade tillverkningsprocesser.

Det här gör vi

Hjälpa våra kunder avancera i den digitala transformationen och arbeta resurseffektivt.

Våra kontor är alltid centralt placerade nära en järnvägsstation för att underlätta miljövänliga resor.

Samtliga kontor är utrustade med digitala mötesverktyg som minimerar behovet av transport och effektiviserar arbetet

HJärta indigoFöretagsamhet

Vi vill ta vårt ekonomiska ansvarstagande och se till att företaget fortlever och har en stabil grund för att uppfylla sina mål. Både genom att vara en trygg arbetsgivare med resurser att utveckla och göra arbetet spännande för våra medarbetare.

Men även att bidra till samhället genom att skapa arbetstillfällen och göra våra insatser långsiktiga och fungera över tid.

Att ta sitt ekonomiska ansvar anser vi vara en självklarhet och något att verkligen vara stolta över. Vi bryr oss om transparens och kombinerar det med bra affärsetik för att långsiktigt vara en positiv kraft för vår framtid.

Det här gör vi

Vi agerar ofta mentorer till oerfarna företagare lokalt

Vi hjälper företag att vara konkurrenskraftiga och lönsamma vilket bidrar till ett samhälle i god hälsa.

bakgrund - test modernt planeringsstod

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!