Johan Kallblad
Johan Kallblad
kontakta mig

Koncernchef Exsitec

Nytt verksamhetsår och nya utmaningar

Nytt verksamhetsår och nya utmaningar

En tradition för vår del är att ta en helg i mitten av augusti när de allra flesta är tillbaka och försöka rivstarta hösten. Vi har brutet räkenskapsår, så det är en bra tid att både summera det gamla och gå igenom ambitioner för det nya.

I år kickade igång med en härlig resa till Italien och Lago di Maggiore där vi var hela 110 personer som hade möjlighet att delta. Det är första gången som vi var fler än 100 personer på en gemensam aktivitet.

På något sätt kändes det avslutade räkenskapsåret FY1617 lite som ett konsolideringsår där vi investerat massor i kompetensutveckling, i att utvidga våra kontor främst i Göteborg och Örebro, och i framtagning av en ny integrationsplattform för att öka kvalitet och minska kostnaderna när vi återanvänder eller gör kundanpassningar i integrationer mellan projekt. Kan bara konstatera att vi har ett fortsatt bra driv i verksamheten och vi överträffar tidigare rekordåret FY1718 i både omsättning och lönsamhet.

Planer för året som kommer

Den stora interna aktiviteten för oss under hösten handlar om kompetensutveckling där vi sätter ett präktigt personbästa med hela 18 deltagare i vårt interna traineeprogram. Det är femte året nu som vi gör ett organiserat program för nyexaminerade och det har blivit en stor del av vårt företags DNA.

I övrigt avser vi arbeta vidare på vår egenutvecklade integrationsplattform, växa ordentligt i södra Sverige, arbeta mer med "Demand Generation" - alltså att bli bättre på att generera leads till vår säljorganisation, att arbeta vidare med stegvisa förbättringar och intimitet och utveckling av våra befintliga kundrelationer.

Under året kommer vi försöka marknadsföra våra förmågor inom "Digitalisering" (ett något uttjatat men ändå relevant begrepp) mer. Vi har byggt en hel del fantastiska skräddarsydda lösningar åt våra kunder där man får ut information ur affärssystemet till kunder, partners, leverantörer eller personal som normalt inte har tillgång till affärssystemet. Men 98% av allt vi skulle kunna göra är fortfarande inte gjort så möjligheterna är oändliga.

Vårt mål är att växa med ungefär 15% totalt och vi har dimensionerat för det när det gäller ny personal och total kapacitet.

En annan nyhet för hösten är att en aktiemajoritet i Exsitec har förvärvats av riskkapitalbolaget Standout Capital. Det är i huvudsak en ägarfråga och inget som påverkar bolaget så mycket på kort sikt, men vi ser fram emot att både få mer finansiella muskler och kompetens i ryggen för vår fortsatta resa.

Välkomna till ett nytt spännande år!

Kontakta skribenten

Johan Kallblad
Johan Kallblad

Koncernchef Exsitec