Visma.net ERP (1)

Ett kraftfullt ekonomisystem 

Control Edge är ett kraftfullt ekonomisystem för företag som har behov av djup och bred funktionalitet, automatiserade flöden och processer, flexibilitet kring redovisningsdimensioner eller har stora transaktionsvolymer.

Control Edge är molnbaserat och kan integreras mot er befintliga systemflora.

Kraftfull ekonomilösning

Control Edge är ett starkt stöd för effektiv ekonomistyrning, som också kan hantera komplexa behov och processer. Med kraftfulla funktioner för bland annat flerbolagshantering, komponentavskrivning, momshantering och valutahantering, automatiseras och effektiviseras uppgifter som annars tar både tid och energi från ekonomiavdelningen.

Integrerbart för effektivare arbetsprocesser

Control Edge är flexibelt och konfigurerbart. Ni kan förenkla, strukturera och integrera med övriga system för att samla allt på ett ställe och effektivisera era arbetsprocesser.

Anpassas efter era behov

Systemet erbjuder djup och bred funktionalitet som anpassas för er från start. Detta skapar ett starkt stöd för en effektiv ekonomistyrning, helt anpassat för er verksamhet.

Vad är Control Edge?

Control Edge är ett kraftfullt ekonomisystem för företag som behöver avancerad funktionalitet, automatiserade processer, flexibilitet i redovisningsdimensioner, eller hantering av stora transaktionsvolymer.

Som ett helt molnbaserat system erbjuder Control Edge realtidsdata och alltid den senaste versionen, och det kan integreras med era befintliga system. Systemet är prenumerationsbaserat och branschoberoende.

Control Edge stöder åtta redovisningsdimensioner med upp till 20 olika grupperingar, vilket ger stor flexibilitet i uppföljningen. Det erbjuder också ett enkelt och smidigt sätt att bokföra och rapportera för flera bolag via flerbolagshantering.

 

 

Behovsanpassade fakturaflöden

Anläggningsregister med olika avskrivningsmodeller och stöd för komponentavskrivning enligt K3

Stöd för omvänd betalningsskyldighet och momsregler i olika branscher

Valutahantering med möjlighet till daglig uppdatering av valutakurser

Stöd för flerbolagshantering

Smidig hantering av fastighetsmoms

6 fördelar med Control Edge

 

Molnbaserat och tillgängligt överallt

Ett molnbaserat ekonomisystem innebär att det är mobilt och platsoberoende. Du kan använda Control Edge överallt, och när som helst.

Alltid senaste versionen

Automatiska uppdateringar gör att systemet alltid är av den senaste versionen

Skalbart & förutsägbart

Control edge använder en skalbar prismodel baserat på era behov och nyttjande

Säkert & tryggt

Följer Vismas säkerhetsprogram för drift och leverans av publika molntjänster

Automatisering

Control Edge är en plattform med stora möjligheter till effektivisering genom automatisering. Låt systemet arbeta åt dig!

Flexibelt

Flexibelt och konfigurerbart. Kan hantera komplexa finansiella modeller

Funktioner i Control Edge

Ekonomi och redovisning
Kan integreras mot tredjepart-system
Tillåter många användare
Stöd för flerbolagshantering
 Åtkomst när som helst från olika geografiska platser
Automatiska och regelbundna uppdateringar
Skalbart
Förutsägbara månadsavgifter
Avancerade verktyg för finansiell styrning och rapportering.
Stöd för avancerade kombinationsregler i ekonomimodellen
Stöd för omfattande budgeterings- och prognosprocesser.
Djup funktionalitet för anläggningar och avskrivningar enl K3
Automatisk fakturahantering och behovsanpassade fakturaflöden

Skärmavbild 2024-06-28 kl. 13.25.57

 

Vanliga frågor och svar:

Vad är fördelarna med ett molnbaserat affärssystem?

En av fördelarna är att systemet uppdateras automatiskt, utan att du som användare behöver göra något, vilket innebär att man slipper genomföra uppgraderingsprojekt. Detta innebär också att man kan vara säker på att alla användare alltid använder den senaste och samma version av systemet, samt att ni får tillgång till realtidsdata.

Control Edge uppdateras en gång varannan månad och du som användare får alltid info om de senaste uppdateringarna.

En annan fördel med ett molnbaserat affärssystem är möjligheten att nå systemet från vilken enhet som helst, om man befinner sig på resande fot eller jobbar på annan ort.

Vad kan man automatisera i Control Edge?

 Det finns möjlighet att automatisera en mängd funktioner. De vanligtvis manuella flödena kan schemaläggas för att exempelvis genomföra avskrivningar, periodiseringar samt skicka iväg fakturor. Det finns även möjlighet att automatisera betalningar till banken, automatisk matchning av kundinbetalningar mot fakturor och återrapportering från banken. Vi hjälper er gärna att anpassa Control Edge utifrån er verksamhet och behov för att ni ska ha tid över till vad som är viktigt för er.

Kan vi anpassa systemet?

Control Edge är ett standardsystem, där det dock finns möjlighet att göra vissa anpassningar. Vi som Control Edge partner hjälper gärna er att genomföra anpassningar samt erbjuder utbildningar i hur ni kan arbeta med systemet och dess möjligheter till konfigurering.

Kan man hantera flera bolag i Control Edge?

Det är möjligt att på ett smidigt och effektivt sätt hantera flera bolag. Alla bolag finns tillgängliga i samtliga moduler och man kan ligga kvar i samma fönster för att utföra samma arbete för alla bolag. Dessutom kan man enkelt se i huvudboken alla transaktioner oavsett bolag för effektivare analys.

Vad skiljer Control Edge från Visma Net och Visma Business?

Control Edge är molnbaserat likt Visma net och uppdateras automatiskt till den senaste versionen. Control Edge är ett rent ekonomisystem i jämförelse med Visma Net och Visma Business som båda två innehåller både ekonomi- och logistikfunktionalitet. Control har specialiserat sig mot t.ex fastighetsbolag, har stöd för beräkning av fastighetsskatt samt ett avancerat anläggningsregister.

Control är dessutom extra bra lämpat för stora bolag med mer komplexa behov eller stora transaktionsvolymer.

Erbjuder Exsitec support för Control Edge?

Ja, vi erbjuder support för Control Edge. Vår support är experter på hela vår systemflora - men vi är extra stolta över våra supportkonsulters långa erfarenhet av Vismas produkter som till exempel Control Edge, Visma.net och Visma Business. Detta innebär att ni kan få all support ni behöver på ett och samma ställe.

Kan Control Edge integreras med andra system?

Ja! Det finns goda förutsättningar för att integrera Control Edge mot andra system som exempelvis ett fastighetssystem eller ett fakturahanteringssystem. Därtill har Visma ett brett utbud av system med färdiga kopplingar för fakturahantering, betalningar, attestering samt rapportering och budgetering.

Varför ska man välja Control Edge?

Att välja Control Edge innebär att du får ett kraftfullt och flexibelt ekonomisystem utformat för att möta avancerade behov och hantera stora transaktionsvolymer. Systemet automatiserar tidskrävande processer, vilket minskar manuellt arbete och fel, och sparar tid för strategiska uppgifter. Med stöd för åtta redovisningsdimensioner och upp till 20 grupperingar, erbjuder det stor flexibilitet i uppföljningen och anpassning efter specifika behov. Systemet är dessutom branschoberoende och passar företag inom olika sektorer. 

En av fördelarna med Control Edge är det avancerade anläggningsregistret med stöd för komponentavskrivning enligt K3. Det finns även funktionalitet för att smidigt kunna hantera flera bolag samtidigt som kommer att spara er tid.

Genom att välja Control Edge får du en robust, skalbar och användarvänlig lösning som kan växa med ditt företag och effektivisera din ekonomihantering.

Mer om Control Edge

Hur kommer vi igång?

Vad är nästa steg i att införskaffa ett nytt affärssystem? Om ni börjar känna er klara med era efterforskningar brukar det ofta väga mellan några olika affärssystem som blivit utvalda.

Vi har satt ihop en guide och en kravspecifikation, så att beslutet blir så bra som möjligt. Hämta kravspecifikation här bredvid!

kravspec2

 

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

 

web-ball-people

 

4000 kunder
i Norden

Exsitec har hjälpt företag att digitalisera verksamheter i över 20 år och tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

web-ball-prize

 

Långsiktiga
kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder, på kort sikt såväl som på lång sikt.

web-ball-intagration - cog wheel

 

Vi kan integration

Med lång erfarenhet av systemstöd har vi kunskapen att förstå de digitala behoven – och skapar en kraftfull helhetslösning med era verksamhetsstödjande system.

Årets partner sex år i rad!

1-Mar-12-2024-07-25-42-6378-AM
aarets-visma-partner-2022-2
Visma årets partner 2021
Årets partner 2020
Visma årets partner 2019
Visma årets partner 2018

 

 

 

Prata Control Edge med mig

Med mig kan du prata om allt från funktioner till kostnader, integrationer och implementering. Ta kontakt direkt eller fyll i dina uppgifter så hör jag av mig.

Peo

Per-Olov Jonsson

Affärsutveckling