E-payment-concept-concrete

 

Lägg till en underrubrik

 

Medius AP Automation

Medius AP Automation, tidigare MediusFlow, är en molnbaserad lösning för elektronisk fakturahantering som gör era manuella fakturahanteringsprocesser till digitala flöden.

 Digitalisera pappersfakturor

  Automatisera manuella processer

  Hela fakturaprocessen i en digital lösning 

Används av

Jobba smartare med  leverantörsfakturorna

För många organisationer är enklare fakturahantering i ekonomisystemet fortfarande hjärtat i arbetet med leverantörsfakturahanteringen. Utan effektiva verktyg för arbetsprocessen kan hanteringen av leverantörsfakturor bli väldigt manuell, tidskrävande och kostsam för ekonomiavdelningen. I detta webinar får du veta hur du kan arbeta smartare med dina leverantörsfakturor - med hjälp av Medius AP Automation.

TITTA PÅ WEBINARET

Test: Passar Medius AP Automation er?

Funderar du på om Medius AP Automation passar er verksamhet och era behov? Gör vårt test och ta reda på det!

6 Saker du kommer gilla med Medius AP Automation

 

Automatisering

Ta er automatisering till nästa nivå med Medius AP A. Genom AI och Machine Learning fångas, digitaliseras och hanteras fakturorna. Kontering, godkännande och betalning sker automatisk och i tid. 

Datafångst

Medius AP A erbjuder marknadsledande fakturatolkning och datafångst med hjälp av smart AI-teknologi och Machine Learning. 

Matchning

Automatisera fakturahanteringen  med hjälp av marknadens mest kraftfulla matchmotor.  Inköpsorderbaserade fakturor matchas mot order eller inleverans, och återkommande fakturor matchas mot leverantörens betalningsplan.

Kontroll

Få full kontroll på era fakturor och inköp, samt bättre insyn i era kostnader med hjälp av dashboards och rapporter. Medius AP A hjälper er optimera rörelsekapital och kassaflödet, minska risken för fel och få koll på era leverantörer. 

Mobil tillgänglighet

Medius AP A är en mobil lösning som ger användaren tillgång att hantera fakturor var som helst, när som helst. Godkänn fakturor vart ni än befinner er - på kontoret, hemma eller på semester.

Flexibelt

En enkel fakturaprocess ska inte vara knepigt att få till. Med Medius AP A får ni en smidig, enkel och anpassningsbar lösning med integration mot ert valda affärssystem eller redovisningssystem. 

 

Frågor & Svar om Medius AP Automation

Vad kan man automatisera med Medius AP Automation?

I Medius AP A (Accounts Payable Automation) går det att automatisera stora delar av processen för leverantörsfakturahantering. Allt från skanning, datafångst och verifiering av informationen på leverantörsfakturan till granskning, matchning, kontering och attestering av kostnaderna. Systemet är molnbaserat vilket innebär att du kan hantera dina leverantörsfakturor vart som helst, när som helst.  

Kan man hantera både varufakturor och omkostnadsfakturor i systemet?

Ja. I Medius kan man hantera både varu- och omkostnadsfakturor. 

Om fakturan baseras på en inköpsorder hanteras den som en så kallad varufaktura och kopplas och matchas automatiskt mot inköpsordern med hjälp av ordernummer på fakturan. Om inget avviker så berättar Medius AP A för affärssystemet att allt är OK och då kan leverantörsfakturan betalas. För att hantera avvikelser sätter man upp regelverk som bestämmer vad som ska hända och vem som ska hantera avvikelsen.

Om fakturan avser ett sällanköp (inköp som sker vid behov som t.ex fika eller kontorsmaterial) eller om fakturan som inte har inte föregåtts av en inköpsorder hanteras den som en omkostnadsfaktura. Fakturan läses in, tolkas och verifieras för att sedan skickas till rätt person för kontering och attestering baserat på information som referenser, leverantör eller annan information som man önskar nyttja. 

Vad är fördelarna med ett automatiserat attestflöde?

I Medius kan man bygga dynamiska och flexibla attestflöden baserade på krav och interna policies för kontroll. Med Medius tolkningsmodul, Capture, kan man få AI-baserad datafångst och verifiering som föreslår kontering och distribution till rätt attestant. Några av fördelarna med ett automatiserat attestflöde är:

- Snabbare distribution till en eller flera attestanter samtidigt
- Kortare ledtider och handläggning i attestering- och godkännandesteget.
- Mer kontroll på fakturaflöden och flaskhalsarna.
- Men det viktigaste är rätt faktura till rätt person i rätt tid!

Hur skiljer sig Medius AP Automation från andra system på marknaden?

Medius AP Automation är en robust och bred lösning för leverantörsfakturahantering, där motorn för fakturamatchning mot inköpsunderlag, både på rad- och huvudnivå, verkligen sticker ut. Även tolkningsmodulen, Capture, uppskattas särskilt då man redan i försteget kan bygga grunden för ett helautomatiserat leverantörsfakturaflöde. Dessutom slipper man hitta och ansluta en extern tjänst för fakturatolkningen, då allt är inbyggt i systemet. 

För vilka passar Medius AP Automation?

Medius AP Automation vänder sig till bolag med högre krav på funktionalitet och större mängd leverantörsfakturor, oavsett bransch. Några exempel på branscher där vi har implementerat Medius AP Automation är partihandel, detaljhandel, transportbolag, tillverkande bolag, offentlig sektor, tjänstesektorn och inom bygg-, service & entreprenad.

Fungerar Medius AP Automation med mina övriga verksamhetssystem?

I de allra flesta fall, ja! Vi har lång erfarenhet av att integrera Medius AP Automation mot såväl ekonomisystem som övriga försystem. Vi samarbetar med en rad olika ERP-leverantörer och har färdiga integrationer till bland annat Visma.net, Visma Business, IFS, iScala/Epicor Kinetic, Jeeves, Pyramid och Fortnox. Vi har även erfarenhet av att integrera Medius AP A mot Multicase, Pengvin, FreshX, CIS (Cargo IT), IBS Maximo, Amos och Logitall m.fl.


Känner du dig ändå lite osäker och vill veta om vi kan integrera mot ditt företags verksamhetssystem? Kontakta oss i formuläret nedan så återkopplar vi till dig!

Vad kostar Medius AP Automation?

Prisbilden för Medius AP Automation ser olika ut för olika kunder och behov, men gemensamt för alla kunder är att den består av en månadskostnad och en engångskostnad:

Månadskostnad: Baseras på antal fakturor som skall hanteras i lösningen och inkluderar tolkningsmodulen Capture, integrationslicens till ert affärssystem, alla transaktioner och obegränsat antal användare.

Engångskostnad: Utgörs av en projektkostnad för systemimplementeringen. Implementationsprojektet inkluderar projektinitiering, projektledning, workshop, grunduppsättning, installation, konfiguration, integration, utbildning, testning och driftsättning. Vi på Exsitec har genomfört implementationer av Medius AP Automation för över 200 kunder. Denna kostnad bygger på estimat baserade på vår omfattande erfarenhet och presenteras i en kundunik offert från oss.

Vi erbjuder även hjälp med förvaltning och support, vilket tecknas i ett separat supportavtal med oss. 

Hur snabbt kan vi vara igång?

Ett implementationsprojekt kan, beroende på komplexitet och omfattning, ta mellan 2-4 månader från att beställningen är gjord till att man är igång med att hantera sina leverantörsfakturorna i Medius AP Automation. 


Ett normalt implementationsprojekt av Medius AP Automation består av 5 steg: 
1. Workshop för att fastställa anpassningar och installera lösningen.
2. Användarutbildning och genomgång av acceptanstester.
3. Testfas där lösningen verifieras och godkänns för att tas i drift.
4. Go Live för att börja hantera leverantörsfakturorna skarpt i Medius AP Automation.
5. Acceptans och överlämning av Medius till support och förvaltning.

60304788

 

Jobbar ni automatiserat med leverantörsfaktura-hanteringen?

Det är fortfarande många bolag som än idag inte arbetar helt automatiserat med leverantörsfakturahanteringen. Denna checklista på 10 enkla frågor hjälper dig att utvärdera och identifiera status på din hantering av leverantörsfakturor. Den ger dig insikt i er faktiska automationsnivå, vad ni kan förbättra i arbetet och vilka automationsmöjligheter ni har.

h

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

3 (2)-1

Vi har lång erfarenhet

Exsitec har hjälpt företag att digitalisera sina verksamheter i över 20 år och tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

2 (7)

Långa kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder, på kort sikt såväl som på lång sikt.

1 (4)

Vi kan integration

Med lång erfarenhet av systemstöd har vi kunskapen att förstå de digitala behoven – och skapar en kraftfull helhetslösning med era verksamhetsstödjande system.

Årets partner fem år i rad!

8-Mar-12-2024-07-25-42-5779-AM Kopia av UtmärkelserÅrets partner - 2023

 

Plakat för Årets partner hos Medius 2022

 

Plakat för Årets partner hos Medius 2019

 

Plakat för Årets partner hos Medius 2018

 

 

 


Några av våra nöjda kunder

 

 

 

 

 

Client Logos (1)

 

”Vi och våra medarbetare inom administrationen är supernöjda och det har minskat vår personalomsättning då många tröttnade med den tidigare lösningen. Exsitec har verkligen uppfinningsrika personer, inget är omöjligt för dem och de har mycket bra lösningar."

- Marie Carlander, System & Projektkoordinator Office Management

Client Logos-1

 

"Vi har börjat att automatisera en del processer som fakturahanteringen och vi har även EDI handel med vår största leverantör. Jag är mest nöjd med möjligheten att enkelt anpassa systemet efter våra behov." 

- Jan Denker, IT-ansvarig Moelven

 

9-2

 

”Exsitec är otroligt serviceinriktade och kompetenta, de har koll på både teknik (systemet) och hur man får det att fungera optimalt ute i verksamheten. Vi har fått snabb support och stabil hjälp vid behov. De är trevliga och väldigt bra att ha att göra med och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete" 

- Maggie Papp Broman, Projektledare NRC Group

Vi erbjuder support till Medius AP Automation

För oss är ansvar efter leverans viktigt. Vår support är experter på hela vår systemflora och vi är mycket stolta över den långa erfarenhet våra supportkonsulter har av Medius AP A.

 

 

 

Ställ dina frågor om hantering av leverantörsfakturor till mig

Har du frågor om processen för fakturahantering, systemfunktionalitet eller pris? Ta kontakt direkt eller fyll i dina uppgifter så hör jag av mig.

Ali M

Ali Mustapha

Affärsutveckling