Application-development-white

 

Power BI - modern analys och datavisualisering

Öka analyskraften i verksamheten. Med Power BI kan ni skapa fler insikter och vässa beslutsfattandet genom att visualisera och nå ut med viktig verksamhetsdata till hela organisationen. 

Kom igång snabbt

Med färdiga connectorer till många system och enkel konstruktion av rapporter och analysvyer kommer du igång snabbt med Power BI.

Enkelt att använda

Vrid och vänd på data och dela dina insikter säkert med dina kollegor.  Allt snyggt och accessbart på både dator och telefon.

Passar Microsoft-miljöer

Power BI fungerar sömlöst med andra tjänster från Microsoft som t.ex. Excel, Powerpoint, Tems, Azure och Dynamics 365.

 Ett urval av våra nöjda kunder

 

Datadrivna insikter

Få bättre koll hur verksamheten går. Power BI är en modern och ledande analysplattform som hjälper dig och dina kollegor dra full nytta av er data. Kom igång snabbt med en Microsoft-säkrad lösning som hjälper er skapa nya insikter och stärka beslutsfattandet i hela organisationen. 

Det här är Power BI

Hör mer om hur Power BI ser ut, hur du arbetar i det samt hur ett system för Business Intelligence kan användas för att uppnå verksamhetens strategi och mål.

Se vårt webinar

Få ut mer av Power BI

Har ni Power BI idag? Lyssna på vårt webinar och få tips på hur ni kan få ut mer av er miljö.

I webinaret går vi bland annat igenom:
* Integration med Excel & PowerPoint
* DAX (användbara uttryck)
* Inkrementella laddningar

Se vårt webinar

 4 saker du kommer gilla med Microsoft Power BI

 

1

 Kom igång snabbt

Få en effektiv implementation. Power BI passar perfekt för dig som vill hämta data från en datakälla eller redan har ett datalager på plats. Kör direkt i molnet och webbläsaren. Betala per användare eller baserat på nyttjandegrad av moln-resurser. Väx lösningen vartefter behoven förändras. 

Enkel användning

Konsumera information oavsett plats, tid och enhet. Använd centralt framtagna rapporter eller skapa egna med några klick. Använd röststyrning för att göra urval på filter och attribut. Samarbeta enkelt och säkert genom att organisera användare i olika grupper.

För alla data

Hämta, kombinera och analysera alla dina data. Kom igång snabbt med hjälp av färdiga connectorer till över +200 datakällor. Filtrera dina data och gå steglöst från KPI ned till lägsta transaktionsnivå och se vad som döljer sig bakom siffrorna.

Microsoft-säkrat

Med Power BI får du en teknik-stack som hänger ihop med dina andra Microsoft-tjänster som t.ex. Azure, Excel, Teams och Dynamics 365. Dra full nytta av kraften i Microsoft's plattformar och ekosystem för att säkerställa datakvalité, följsamhet och säkerhet. 

Funktionalitet

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hur bra fungerar ert beslutsstöd idag?

Testa genom att svara på 9 frågor. Ingen email behövs.

 

 

Vad passar er - Qlik Sense eller Power BI?

Testa genom att svara på x frågor. Ingen email behövs.

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

3 (2)-1

Bred erfarenhet

Exsitec har hjälpt företag digitalisera sina verksamheter i över 20 år och arbetar  Tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

2 (7)

Långa kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder. På kort sikt såväl som på lång sikt.

3 (2)-1

Vi kan Power BI

Vi genomför varje år en stor mängd Power BI projekt. Med bred kompetens och erfarenhet på området blir vår erfarenhet er trygghet.

Microsoft Power BI på 3 sätt

Power BI Desktop

Med Power BI Desktop får du ett komplett verktyg för dataanalys och rapportskapande. Ladda ned och använd det helt gratis.

Skapa och spara ett obegränsat antal rapporter. Du kan dela dina insikter men endast genom en publik yta (dvs du kan inte styra vilka som ser dina rapporter/data).

Power BI Desktop passar dig som vill se eller skapa egna rapporter men inte har något behov av att dela dem med andra specifika användare.

Power BI Services

Tjänsten körs på Microsoft’s molnplattform Azure. Det finns 2 sätt att licensiera Power BI tjänster - som Power BI Pro eller Power BI Premium.


Power BI Pro

Power BI Pro utgör en del av Office 365 men kan även köpas fristående.

Funktionaliteten är likvärdig den som finns i Desktop men med Pro tillkommer möjligheten att styra hur och med vem du delar ditt arbete. Skapa arbetsytor för att samarbeta med kollegorna och paketera samt distribuera sedan arbetet som appar. Med tjänsten kan du även dela ditt data så att andra kan använda det i sina egna rapporter.

Begränsningar: data kan laddas om 8 ggr / dag och maxlagringsutrymmet på Azure är 10 GB/användare.

Pro licensieras per användare.

Power BI Pro passar dig som har samma behov som för Desktop men vill kunna dela rapporter/dashboards med specifika användare och grupper.

Power BI Premium

Power BI Premium riktar sig mot större företag och organisationer. Det tillkommer en del funktionalitet jämfört med Power BI Pro, men den stora skillnaden är att lösningen är skalbar vad avser lagringsutrymme och processorkraft. Något som gör att du tillsäkra en bra användarupplevelse oavsett antal användare. Med Premium får du även möjlighet att få tillgång till mer uppdaterad data då den kan laddas om betydligt frekventare och fler gånger per dag jämfört med Pro

En viktig tillkommande funktion i Premium är Power BI Report Server. Med denna funktionalitet behöver du inte skicka upp dina rå-data i molnet utan den kan ligga kvar i dina befintliga verksamhetssystem. Observera att de data som ingår som en del av dina rapporter och dashboards fortfarande skickas upp i molnet.

Pro är i grund och botten en licens att konsumera Power BI rapporter med säkerställd kvalité (detta då du kan skala upp/ned på systemresurser). För alla användare som skall kunna skapa rapporter och dashboards och vill dela dem med specifika användare krävs fortfarande att de har en Pro-licens. Köper du Premium kommer du därmed alltid även behöva ha ett antal Pro användare. Hur många hänger på hur många utvecklare, power-användare och self service användare ni har i organisationen.

Power BI Premium passar dig som kommer ha många användare ( > 500 st.) och vill kunna säkerställa användarupplevelse i form av snabbhet och storlek på applikationer samt uppdateringsfrekvens på data.

Power BI Mobile

Power BI Mobile är gratis att använda och ger dig färdiga appar att lada ned för IoS, Android och Windows. Med Power BI Mobile kan du konsumera, skapa och dela rapporter. Notera att de två sistnämnda funktionerna kräver att användaren även har en Pro-licens.

Bättre budget- och prognosarbete

Integrera Power BI med Planacy och få ett kraftfullt stöd för finansiella planering.
Planera och se framåt - snabbare, tillsammans och mer datadrivet.

 quotesign

Vi har haft stor hjälp av Microsoft Power BI vid planering av vilka tider på dygnet ambulanserna ska rulla.
Ambulanssjukvården, Sörmland

 

 

 

Prata Power BI med mig

Med mig kan du prata om allt från val av verktyg till projekt och dess kostnader. Ta kontakt direkt eller fyll i dina uppgifter så hör jag av mig.

kontakta-maria-liten

Maria Askeljung

Affärsutveckling