computer-code-interface-white

 

Certified Partner (2)

Affärssystemet i molnet

Visma.net är ett modernt, högpresterande och molnbaserat affärssystem som förenklar för er ekonomiska tillväxt och framtida utveckling. Visma.net automatiserar hela er arbetsvardag, från ekonomi till logistik och allt däremellan.

Automatiserade processer

Spara tid genom att automatisera processer och flöden. Fakturering, bankhantering, offentlig rapportering och certifikatflöden är funktioner som enkelt kan automatiseras med Visma.net

Ett affärssystem i molnet

Ett cloudbaserat affärssystem öppet för integrationer och med smidiga tilläggsmoduler skapar en frihet och flexibilitet för er. Välj det ni behöver just nu, och skala upp när ni växer.

Ett skandinaviskt ERP

Spela på hemmaplan. Visma.net ERP är ett av nordens vanligaste affärssystem med unika lösningar för den skandinaviska marknaden, med smarta lösningar anpassade därefter. Bankintegrationer, momsrapportering och andra utmaningar utvecklas ständigt för den breda skandinaviska användarbasen.

 Används av

4 Saker du kommer gilla med Visma.net ERP

 

Realtidsdata

Var uppdaterad hela tiden och se verksamhetens status här och nu. Visma.net ERP samlar informationen på ett ställe från era systemstöd med uppdaterade rapporter och dashboards direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

Säkerhet i molnet

Tvåstegsautentisering ger ökad säkerhet och garanterar säkerheten för dina data. Lösningen följer ISO-standarder och EU-direktiv.

Mer funktionalitet

Med ett cloudsystem sker uppgraderingar automatiskt och löpande vilket tar bort oförutsägbara IT-kostnader. Detta ger även direkt tillgång till ny funktionalitet skapade för de senaste utmaningarna och möjligheterna på marknaden.

Enkelt att integrera

Visma.net har ett så kallat öppet API vilket tillåter auktoriserade system att komma åt data som är lagrad inne i Visma.net. På så vis kan vi enkelt få era system att “prata” med varandra. Vi har ett stort antal färdiga anslutningar som kan ge er en kortare startsträcka.

Se färdiga anslutningar och Visma.net integration ->

  Kvittoredovisningnote-text-3980_75d24a8b-13cd-4adc-b81b-5b4da3424615

Visma.net Expense är en modern lösning för resefakturering och kvittoredovisning. Systemet kan integreras till ert lönesystem. Med visma.net expense hanterar du utgifter och reseräkningar direkt i mobilen så att du får tid till andra saker.

Läs mer om Visma Expense ->

shipping-box-2307_e985d99b-569f-42a7-b4b6-8564e15ce8b5  Lager och logistik

Visma.net Logistics är en logistikmodul i Visma.net som förser dig med aktuella försäljningssiffror, lagerstatus, beställningar och leveransstatus med mera.  Du får full kontroll, bra optimeringsmöjligheter och kan tillhandahålla tillförlitlig information till dina kunder. Resultatet – nöjdare kunder och möjlighet till bättre marginaler.

Läs mer om Visma.net Logistics ->

bank-cards-2270_18997a97-98eb-40e3-957c-15544747d56a  Betalningar

Visma.net AutoPay är en sömlös integration mot nordiska banker som automatiserar manuella steg för att skicka och ta emot elektroniska in- och utbetalningar. Visma.net Autopay gör att ni kan sköta in- och utbetalningar direkt i ditt affärssystem. Dessutom sker återrapporteringen automatiskt via AutoPay så att reskontra och huvudboken uppdateras. 

Läs mer om Visma.net Autopay ->

download-file-3880_3c6f4f18-f9c0-4015-8f78-f28bf94b710cFakturahantering 

Visma.net AutoInvoice möjliggör det för företag att skicka elektroniska fakturor. Ökad kontroll över att all nödvändig info kommer med på fakturan, minskad administration, minskad miljöpåverkan samt att snabbare betalningar. Visma.net Approval automatiserar och effektiviserar attestflöden, samt integreras med utläggshantering och kvittoredovisning.

Läs mer om Visma.net Autoinovice ->

conference-2779_3579718c-cec6-4375-948a-1083099f51bc  Attestering

Visma.net Approval automatiserar och effektiviserar attesflöden samt integreras med utläggshantering och kvittoredovisning.

Läs mer om Visma.net Approval ->

pay-2285_781aaa2e-6c6d-4715-b692-31256f86619e Påminnelse- och inkassohantering

AutoCollect hjälper dig hantera obetalda fakturor automatiskt, så att du inte behöver lägga tid på det. 

Läs mer om Visma.net AutoCollect ->

 

Leaf Klimatrapportering

Carbon Footprint är modulen för automatiserad klimatrapportering. Modulen är enkel att använda men effektiv, och gör hållbarhetsrapporteringen både lättare och prisvärd. Att vara hållbar ska inte vara dyrt och krångligt.

Läs mer om Visma.net Carbon Footprint->

 

Jag älskar att hjälpa nya kunder igång med Visma.net för att det är ett system som jag vet att kunderna blir väldigt nöjda med och som verkligen förenklar deras arbetsvardag.

Det är också korta, intensiva implementeringsprojekt på ca 3mån, där vi jobbar väldigt tätt ihop med kunden under dessa månader och får sätta oss in i deras verksamhet på djupet. Det tycker jag är riktigt kul!

- Jessica Stern, affärssystemkonsult på Exsitec, med 5års erfarenhet av Visma.net.
Jessica har hjälpt över 80 bolag, däribland koncerner att byta till Visma.net.

Jessicas bästa tips inför ett affärssystembyte:

Ha en dedikerad projektledare från er, med mandat och frigjord tid för projektet.

Lägg gärna projektet under lågsäsong, om ni har en sådan.

Testa mycket i projektets testfas, innan ni går in skarpt i det nya systemet.

 

 

 

 

Frågor & Svar om Visma.net

Vad kan man automatisera med Visma.net?

Det finns många möjligheter till automatisering med Visma.net. Vanligt är att man automatiserar betalningar till banken, automatisk matchning av kundinbetalningar mot fakturor och återrapportering från banken. Dessutom kan man automatisera flertalet rutiner såsom periodiseringar och avskrivningar. Genom att automatisera flertalet manuella moment så frigörs tid för ekonomiavdelningen som istället kan fokusera på avvikelsehantering och andra uppgifter.

Kan man hantera flera bolag i Visma.net?

Absolut, det kan man göra. Bolag som exempelvis ingår i en koncern går att hantera via samma licens till Visma.net och du väljer enkelt i en rullista vilket bolag som du vill arbeta med. Dessa bolag är uppsatta som egna enheter men det går också att sätta upp så kallade företagsgrenar som innebär att man i en och samma Visma.net-miljö kan dela exempelvis register, kontoplan, inställningar med mera som man vill ska gälla för flera bolag.

Kan vi anpassa systemet själva?

Visma.net är ett standardsystem, men där det går att göra vissa anpassningar. Vi som Visma.net partner hjälper gärna till att göra de anpassningar som efterfrågas, men för den tekniska användaren så kan man lära sig att anpassa Visma.net till stor grad själv också. Vi håller även utbildningar i hur man kan jobba med systemet och dess möjligheter till konfigurering.

Hur snabbt kan vi vara igång?

Vi rekommenderar att ha som mål att genomföra ett byte till Visma.net på 3-4 månader, då finns det också gott om tid att hinna lära sig systemet och testa de nya funktionerna. Ibland när tiden varit mer knapp, eller på grund av andra faktorer, så har vi också genomfört byten på så lite som 1-2 månader. Vi försöker alltid tillgodose kundens önskemål om tidsplan för projektet, vi vägleder och ger rekommendationer kring bytet utifrån era förutsättningar och behov. 

Beroende på omfattningen av antal bolag, komplexitet i lösningen och hur mycket ni som beställare har att göra så kan det såklart komma att påverka införandetiden av Visma.net.

Vad kostar Visma.net?

Det som driver kostnaden för licensen av Visma.net, som ni behöver för att kunna använda systemet, är dels antal bolag, transaktionsvolymen utav kund- och leverantörsfakturor samt om ni önskar båda modulerna finans och logistik, eller bara finansmodulen.

Utöver licenserna så tillkommer kostnaden för våra konsulttjänster i samband med projektet att införa och anpassa Visma.net för er verksamhet. Denna kostnad presenteras i en kundunik offert från oss och bygger på estimat baserade på erfarenhet från flera hundra tidigare, lyckade Visma.net projekt som vi har genomfört.

Därtill erbjuder vi också utbildning för användare och man kan också välja att teckna supportavtal med oss där man får svar på användarfrågor mellan 08-17 vardagar. 

Vad är fördelarna med ett molnbaserat affärssystem?

En av fördelarna är att systemet uppdateras automatiskt, utan att du som användare behöver göra något, vilket innebär att man slipper genomföra uppgraderingsprojekt. Detta innebär också att man kan vara säker på att alla användare alltid använder den senaste och samma version av systemet. 

Vad gäller Visma.net så uppdateras det varannan vecka och du som användare får alltid info om de senaste uppdateringarna. En annan positiv sak med ett molnbaserat affärssystem är möjligheten att nå systemet från vilken enhet som helst och om man befinner sig på resande fot eller jobbar på annan ort. 

Hur skiljer sig Visma.net från Visma Admin 2000?

För er som jobbar i Visma Admin 2000 (tidigare SPCS) och byter till Visma.net, så är den stora skillnaden möjlighet till fler koddelar, öppna API:er så att det lätt går att integrera med andra system samt mer rapporteringsmöjligheter.

Dessutom sker löpande uppdateringarna av Visma.net, som ju är molnbaserat, och systemet erbjuder många automatiseringsmöjligheter som frigör tid för ekonomiavdelningen. Läs gärna vår guide här, för mer info om skillnaderna mellan systemen.

Vi har hjälpt många företag som vill förenkla och minska på manuellt arbete på ekonomiavdelningen att byta från Visma Admin 2000 till Visma.net.

Därtill erbjuder vi också utbildning för användare och man kan också välja att teckna supportavtal med oss där man får svar på användarfrågor mellan 08-17 vardagar. 

Vad är skillnaden på Visma.net och Visma Business?

Visma Business är ett kraftfullt affärssystem redan i dess standardutförande, men som också går att i mycket högre grad än Visma.net, anpassa till era redan befintliga och unika verksamhetsprocesser. Dessutom behöver Visma Business installeras på en server som någon behöver sköta driften utav och du behöver genomföra uppgraderingar av systemet ungefär vartannat år. Visma.net är molnbaserat och uppdateras automatiskt löpande. 

Någon gång under 2024 så släpps dock den första versionen av den molnbaserade varianten av Visma Business, som kallas Business NXT. Detta är för de som vill köra molnbaserat och som samtidigt vill åt den bredare funktionaliteten och anpassningsbarheten som Visma Business erbjuder kontra Visma.net

Om du är osäker på om Visma.net eller Visma Business passar er verksamhet bäst, så hjälper vi gärna till att rådge er kring detta.

Kravspecifikation för affärssystem

 


Några av våra nöjda kunder

 

 

 

 

 

friskis logga -1


"Vi letade efter ett system som passar oss både idag och i framtiden. Det var en tajt process och vi hade väldigt ont om tid att implementera det nya systemet. Men Visma.net kändes bra, både när det gällde vår tidsplan och det var även prisvärt utifrån vår budget".

- Therese Luthander, Ekonomichef
för Friskis & Svettis i Stockholm

 

Grundskolan_colour_RGB

 

“Jag har jobbat som ekonom i över 20 år och jag trodde aldrig att jag skulle vara med om ett affärssystemsbyte på mindre än tre månader, och dessutom helt digitalt. Helt otroligt!”

- Åsa Bengtsson, Koncernredovisningschef för Kunskapsskolan

Case: Kunskapsskolan ->


attentec logga-1

 

”Vårt tidigare ekonomisystem var väldigt trögt att jobba i vilket till slut blev ohållbart. Vi saknade även uppföljning på avdelningsnivå vilket inte gick att få i vårt dåvarande system. Lösningen blev en kombination av systemen Visma.net, Medius AP Automation, Qlik Sense och Millnet Tid och Projekt." 

- Maria Flyding, ekonomichef på Attentec.

Case: Attentec ->

Vi erbjuder support till Visma.net

Vår support är experter på hela vår systemflora - men vi är extra stolta över våra supportkonsulters långa erfarenhet av Vismaprodukter som Visma.net och Visma Business.

Skärmavbild 2022-11-07 kl. 16.02.30 (2)

 


Projekthantering i molnet

Verktyget låter dina projektledare få bättre kontroll på sina projekt i Visma.net Project Management. Förbättra er ekonomiska kontroll genom att dina projektledare får bättre koll på samtliga projekt från sälj till fakturering. Dessutom gör den enkla tidrapporteringen att inga intäkter missas. Genom direktintegration in till Visma.net kommer fakturorna sömlöst in i Visma.net.

Läs mer om Visma Project Management ->

Rapportering i realtid

OneStop Reporting i Visma.net är det molnbaserade systemet från Visma. Med kraftfulla och användarvänliga funktioner för rapportering, konsolidering och budgetering som ger full insyn i verksamheten. Verktyget ger dig på ekonomi full kontroll över budgetflödet, och gör det möjligt att enkelt bygga rapporter precis som ni själva vill ha dem, med direktdata från affärssystemet.

Läs mer om OneStop Reporting ->

 

OneStop Reporting Bild

 

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

 

web-ball-people

 

4000 kunder
i Norden

Exsitec har hjälpt företag att digitalisera verksamheter i över 20 år och tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

web-ball-prize

 

Långsiktiga
kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder, på kort sikt såväl som på lång sikt.

web-ball-intagration - cog wheel

 

Vi kan integration

Med lång erfarenhet av systemstöd har vi kunskapen att förstå de digitala behoven – och skapar en kraftfull helhetslösning med era verksamhetsstödjande system.

Årets partner sex år i rad!

1-Mar-12-2024-07-25-42-6378-AM
aarets-visma-partner-2022-2
Visma årets partner 2021
Årets partner 2020
Visma årets partner 2019
Visma årets partner 2018

 

 

 

Funderar du på att byta till Visma.net?

Ställ dina frågor till mig eller någon annan av våra affärssystemspecialister. Ta kontakt direkt med mig eller fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Jessica Stern

Jessica Stern

Affärssystemspecialist