Hållbarhetsrapportering

Hållbarhetsrapportering (eller ESG-rapportering) blir alltmer avgörande för företags hållbarhetsstrategier när antalet hållbarhetsregleringar fortsätter att öka.

Med rätt systemstöd kan ni automatisera datainsamling, analyser och rapportering, vilket möjliggör en mer effektiv hantering av hållbarhetsinformationen och efterlevnad av regelverk såsom CSRD och ESRS.

Efterlevnad av regelverk

Systemstöd för hållbarhetsrapportering underlättar efterlevnad av hållbarhetsregleringar. En dedikerad ESG-plattform är dessutom designad för att följa globala standarder och krav på efterlevnad. Detta underlättar inte bara det interna arbetet med hållbarhet, utan skapar även trovärdighet och tillförlitlighet i externa sammanhang

Ökad kontroll och överblick

Genom att använda ett system för hållbarhetsrapportering kan samla in all relevant data och gör att ni får god översikt över era hållbarhetsinitiativ och hur verksamheten står sig mot hållbarhetsregleringar, samt vad ni kan göra för att förbättra er nuvarande position.

En lösning som faktiskt effektiviserar

Ett systemstöd för hållbarhetsrapportering automatiserar insamling, analys och rapportering av hållbarhetsdata, vilket sparar tid och resurser. Dessutom minskar ni risken för fel och säkerställer att rapporterna är både korrekta och tillförlitliga.

 

 

 

 

 

 Ledande system för hållbarhetsrapportering

Position Green

Position Green är plattformen som gör hållbarhetsrapportering enkelt och underlättar era hållbarhetsinitiativ! En allt-i-ett-plattform för insamling, analys och rapportering av hållbarhetsdata, inklusive en skräddarsydd lösning för efterlevnad av ESRS.

Läs mer om Position Green ->

Visma ERP Carbon Footprint

För er som har ERP från Visma är Carbon Footprint ett perfekt tillägg för automatiserad klimatrapportering. Modulen är enkel att använda men effektiv, och gör hållbarhetsrapporteringen både lättare och prisvärd. Att vara hållbar ska inte vara dyrt och krångligt.

Läs mer om Visma Carbon Footprint ->

Business Intelligence

I vissa fall kan ni använda ett BI-verktyg för att sköta er klimatrapportering utan att behöva ta in andra system. Kontakta oss så rådger vi er kring frågan, eller läs mer om BI-verktyg här nedan!

Läs mer om Business Intelligence ->

Att komma igång med hållbarhetsrapportering 

Att integrera hållbarhetsrapportering, även kallad ESG-rapportering (miljömässig, social och styrningsmässig information), har blivit en central del av företagens ansvar, men hur tar man de första stegen? I denna artikel går vi igenom en praktisk guide i fem steg för att komma igång med hållbarhetsrapportering:

SuperOfficeCRM-white

 

Läs mer om hållbarhetsrapportering:

Fördelarna med systemstöd för ESG-rapportering

Under 1 min

Fördelarna med systemstöd för ESG-rapportering

Dessa är några av fördelarna med att satsa på ett specialiserat ESG-rapporteringssystem

Vad är ett klimatbokslut?

#hållbarhetsarbete Under 1 min

Vad är ett klimatbokslut?

Ett klimatbokslut är ett sätt för ett företag att redovisa sin klimatpåverkan på ett standardiserat sätt. Resultatet...

Digitalsmart ekonom: CSRD - nya lagkrav kring hållbarhetsredovisning

Under 1 min

Digitalsmart ekonom: CSRD - nya lagkrav kring hållbarhetsredovisning

2024 är första räkenskapsåret som företag omfattas av det nya EU-direktivet CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

 


Varför Exsitec?

 

 

 

 

 

 

web-ball-people

 

4000 kunder
i Norden

Exsitec har hjälpt företag att digitalisera verksamheter i över 20 år och tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

web-ball-prize

 

Långsiktiga
kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder, på kort sikt såväl som på lång sikt.

web-ball-intagration - cog wheel

 

Vi kan integration

Med lång erfarenhet av systemstöd har vi kunskapen att förstå de digitala behoven – och skapar en kraftfull helhetslösning med era verksamhetsstödjande system.

Prata hållbarhetsrapportering med mig

Med mig kan du prata om allt från val av verktyg till projekt och dess kostnader. Ta kontakt direkt eller fyll i dina uppgifter så hör jag av mig.

Linnéa Pålsson

Linnéa Pålsson

Försäljningschef