Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

5 tips för enkelt årsbokslut i Visma.net

5 tips för enkelt årsbokslut i Visma.net

Jul i all ära men den stress som julklappshandling och högre belastning på sin arbetsplats kan ibland ta ut sin rätt. Mitt i denna stress kommer också ledigheter och röda dagar och sen är det helt plötsligt dags för årsbokslut och stängning av hela föregående år. December/januari skiftet kan minst sagt vara hektiskt då det är mycket som ska göras på kort tid. 


För att få till den bästa förberedelsen inför bokslut gäller det att ha bra koll på sina rutiner i god tid. För att årsskiftet ska gå så smidigt som möjligt så kan man till exempel förbereda sig genom några enkla steg i Visma.net:

  • Stämma av kund- och leverantörsreskontran fram till december 
  • Stämma av lager fram till december
  • Satt upp schemaläggningar under för ledigheten så fakturor och betalningar  fortfarande blir frisläppta inom föregående år 
  • Stängt tidigare perioder & momsperioder
  • Skapa nytt räkenskapsår

Prenumerera på ekonombloggen

Dessa är enbart några av allt man kan göra och när alla förberedelser väl är klara och det är dags för uppgifter som till exempel inventering. Visma.net hjälper dig att arbeta på ett optimalt sätt med standardiserade rutiner för att minimera risken för fel. Nödvändiga uppgifter som till exempel inventering ska inte vara ett tungrott arbete utan ska kunna hanteras med enkelhet i sin lagermodul som det innebär i Visma.net. 

Med hjälp av olika rapporter och vyer gör Visma.net arbetet med årsbokslut enklare och ger dig som användare en bättre inblick i din bokföring. Genom bra förberedelser och kontinuerliga avstämningar så är året hela tiden under kontroll och man har eliminerat risken för obehagliga överraskningar som daterar bakåt i tiden.

Bra förberedelser innebär enklare utförande och julledigheten kan spenderas med att äta pepparkakor och dricka glögg, så som det ska vara och man återvänder till arbetsplatsen med nyfunnen energi! 

 

Visma.net affärssystemet i molnet

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering