1

Wave Image

Innehållsförteckning

  Publicerad: 10.07.24 | Ekonomi

  Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

  Innehållsförteckning

   I detta blogginlägg kikar vi närmare på det nya, molnbaserade systemet Business NXT och redogör för skillnaderna mellan det nya systemet och on-prem-systemet Visma Business.

   Vi kommer djupdyka i vad Business NXT är, skillnaderna mellan Business NXT och Visma Business samt fördelarna med att byta till Business NXT - så att ditt företag kan välja det som passar bäst för er verksamhet.


   Vad är Business NXT? 

   Kanske känner du sedan tidigare till VIsma Software och kanske vet du att det är företaget bakom ett gäng marknadsledande affärs- och ekonomisystem (ERP-system) som Visma Business, Visma.net, Control Edge m.m. Business NXT är det senaste tillskottet i truppen och tillhör nästa generations ERP-system, där flexibilitet och anpassning står i fokus. Som Vismas största partner är vi på Exsitec glada att få presentera Business NXT i vårt produkterbjudande - det molnbaserade affärssystemet, utvecklat för den nordiska marknaden. 


   Vad är skillnaden mellan Business NXT och Visma Business?

   Visma Business är ett av de mest använda ERP-systemen i Sverige med en välkänd och beprövad datamodell, logik och processer. Business NXT är allt det där trygga som Visma Business är, fast i molnet. Business NXT är alltså byggd på samma grund, principer och modeller som Visma Business, för att ge en så smidig övergång som möjligt till en modern lösning som hänger med i den tekniska utvecklingen.

   Är man idag användare av Visma Business och ser ett behov av att eventuellt uppdatera systemet, men är lite rädd för vad som ska hända med all data, så kan du vara lugn. Om ditt företag redan har Visma Business implementerat kommer all data att kunna överföras till Business NXT. Det innebär att det inte kommer krävas konvertering av data, utan all historik och struktur överförs tryggt och säkert till molnet. Läs mer om bytet från Visma Business till Business NXT här.

   Eftersom Business NXT är byggd på samma grund som Visma Business finns det också många likheter i uppsättningen av data och genvägar som vissa kanske är vana vid sedan tidigare. På så sätt blir det enkelt att hantera en eventuell övergång, då den blir lätt och mindre tidskrävande eftersom man redan känner till uppsättningen och datamodellen.

   Men om man inte har erfarenhet av Visma Business sedan tidigare, eller inte förstår skillnaden på Business NXT och Visma Business, så vill man såklart förstå varför Business NXT är affärssystemet som kommer stötta era verksamhetsmål. Låt oss gå igenom ett par tydliga fördelar med Business NXT.

   Fyra anledningar att välja Business NXT

   Äkta molnlösning
   Business NXT är en äkta molnlösning vilket innebär att alla fördelar kopplade till molnlösningar naturligtvis följer med. Bland annat drivs, uppdateras och uppgraderas systemet löpande och regelbundet av Visma. Detta ökar säkerheten och skyddar er - till exempel mot cyberbrottslighet och dataintrång. 

   Flexibel och snabbt skalbar lösning
   Eftersom Business NXT är i molnet kan det snabbt skalas upp när behovet uppstår. Designmodellen följer också med från Business, vilket innebär att det är möjligt att skräddarsy lösningen för ditt företags behov. Detta gör Business NXT också flexibelt. Många har undrat om ett molnbaserat ERP-system kommer att ha samma kraft som ett "offline"-system. Business NXT är lika kraftfullt som sin föregångare och kan behandla stora mängder data.

   Integrationer
   Även om integrationerna du har i Visma Business måste göras om i Business NXT, kommer den molnbaserade lösningen att ha ett öppet API som möjliggör fler, snabbare och effektivare implementeringar av tredjepartsintegrationer. Många av tredjepartleverantörerna har redan kommit långt med sina integrationer mot Business NXT, som bland annat Compello och BXSoftware. Det kommer att komma ännu fler och bättre integrationer framåt.

   Automatisering och Artificial Intelligence (AI)
   Det har pratats mycket om AI på senare tid och Business NXT är inget undantag. Business NXT använder AI för att exempelvis komma med förslag på hur saker kan utföras och förbättras baserat på historisk data från databasen. Det kommer också nya och spännande funktioner framöver som kommer att göra arbetet mer effektivt.

   Läs mer: Ska vi välja Business NXT eller Visma Net?

   Business NXT - Nästa generations ERP-system

   Sammanfattningsvis får du det bästa av två världar med Business NXT; de flexibla och kraftfulla möjligheterna från flaggskeppet Visma Business tillsammans med den moderna och framtidsinriktade teknologin i molnet. Är du intresserad av att veta mer om Business NXT? Kontakta oss här.

    

   Behöver du konsultation kring affärs-/ekonomisystem? Kontakta oss! 

   Relaterade artiklar

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Ekonomi 4 min

   Vad är Business NXT och varför ska jag välja det?

   Står du inför beslutet att välja mellan Visma.net ERP och Business NXT för ditt företag? Vi går igenom hur du ska tänka.

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   2 min

   Gå från 55% till 80% automatisk hantering av leverantörsfakturor

   Effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor genom att automatisera processerna med diagnosverktyg.

   Tankar om integrationer

   Integration 1 min

   Tankar om integrationer

   Strävar ni också efter att era system ska fungera harmoniskt ihop? Exsitec kan hjälpa er med integrationer mellan...

   Toggle Icon Author Avatar

   Kontakta
   skribenten

   Close

   Kontakta Per Klingberg