Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Fem fördelar med molnet Azure

Fem fördelar med molnet Azure

Det blir vanligare och vanligare att man väljer att ”flytta upp i molnet”. Här är 5 fördelar med molnet.

1. Skalbarhet och separata flöden

Med Azure kan man öka/minska prestanda och lagring löpande efter behov. En prestandaförändring går fort och kan göras under drift. För en verksamhet som växer är det en stor fördel att vara framtidssäker och kunna skala upp kapaciteten löpande. 

 


2. Kostnad

I och med skalbarheten blir det ofta lätt att anpassa för att hålla nere kostnaden. Man betalar bara för den prestanda man behöver och för tillfället använder, det blir nästan alltid billigare i molnet än med egen miljö. Effektivare resursanvändning är även ett plus för miljön.


3. Mindre underhåll

Det blir oftast också bekvämare än att ha sin egen miljö i och med att man själv inte behöver lägga tid på drift och underhåll. Du behöver inte bry dig om uppdateringar samtidigt som driften övervakas löpande.


4. Webjobs och Azure functions

Azure ger möjlighet att köra integrationer direkt i Azure via Webjobs och Azure functions, vilket ger enkel administration och anpassningsbarhet. Integrationer med Webjobs och Azure functions är effektiva vilket ger en lägre driftkostnad.


5. Driftsäkert

Att lagra din integration i molnet är ofta säkrare än via sin egen miljö. Din data kan lagras samtidigt på olika fysiska datacenter, skulle det vara problem på ett ställe finns det fler andra som kan ta över.

Har funderingar på hur våra integrationer kan hjälpa dig? hör av dig så berättar vi mer.

Mer om webbapplikationer

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering