Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Fördelar med affärssystem och finansiell information i Cloud

Fördelar med affärssystem och finansiell information i Cloud

Företagen tycker till om Cloud

Cloud eller Molntjänster blir vanligare och vanligare i en mer digitaliserad omvärld, inte minst inom området för affärssystem och lagring av finansiell information. I en undersökning gjord av Visma Software AB tittar de närmare på de fördelar som finns med att ha företagets finansiella information lagrat i molntjänst istället för lagring lokalt. Av resultaten framgår att 83% av alla svarande företag är positiva till den nyare formen av lagring i molntjänst för affärssystem . 

Fördelarna med lagring av affärssystem och lagring av finansiell information i Cloud är många och nedan listar vi de 5 främsta enligt företagen själva

  1. Enkelt och tillgängligt, vart och när du vill 
  2. Leverantören står för drift, utveckling och säkerhet av systemet 
  3. Tillgång till de senaste versionerna av molntjänsten 
  4. Anpassad molnlösning efter företagets behov 
  5. Goda backup-möjligheter 

Varför väljer företag Cloud-baserat

Det vi kan urskilja från dessa punkter är att tillgänglighet samt drift- och utvecklingsstöd är de främsta orsakerna till att företag väljer att gå över till en molntjänst. Utöver dessa är det viktigt att komma ihåg att molntjänster även kan hjälpa ditt företag att automatisera många av era processer och minskar era manuella aktiviteter gällande finansiell information. 

Med ett affärssystem som molntjänst kan ni effektivisera er verksamhet inom många områden, samtidigt som ni får möjlighet att hantera er finansiella information på såväl dator som mobil och surfplatta. 

Andra artiklar om Cloud & Molnet

Visma.net affärssystemet i molnet

 

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering