Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Integrera i molnet eller on premise - säkra för framtiden

Integrera i molnet eller on premise - säkra för framtiden

Bland de största frågeställningarna vid införande av nya system just nu är om man ska fortsätta köra en on premise-lösning som tidigare eller om man ska flytta upp allt i molnet. Vi går igenom de främsta för- och nackdelarna.

On premise innebär att program lagras och körs lokalt

Fördelarna med on premise-lösningar är möjligheten till kundanpassningar, medan en molnlösning har fördelen med att det är enkelt att skala upp/ner och att man inte behöver bry sig om drift av systemet.


Vad som passar bäst för dig kan variera över tiden.

Många har en blandning av on premise-system och molnlösningar men det är inte alltid dessa integrerats med varandra. Att löpande kunna plocka ihop och välja de verktyg som gör störst nytta och sedan koppla ihop dem kan effektivisera och automatisera bort många monotona och ineffektiva arbetsuppgifter.

Den vanligaste lösningen för att koppla ihop olika system med en "punkt till punkt"-integration, där integrationen byggs specifikt för att koppla ihop två olika system. Integrationen blir då unik och skulle du vilja byta ut ett av systemen eller flytta upp i molnet så behöver oftast en helt ny integration.

För att bli mer framtidssäker och undvika att låsa fast sig i sina val av verktyg kan man istället bygga öppna integrationer

Vi bygger integrationer i vår integrationsplattform. Varje system som ska integreras får en egen frikopplad adapter som kommunicerar med plattformen och inte direkt mot de andra systemen. Genom att undvika direktkopplingar så blir man inte lika låst mot sina befintliga system. Om du i framtiden vill koppla på ett nytt system behöver vi bara utveckla en ny adapter för det systemet och inte en helt ny integration. Det blir mycket lättare att byta ut ett av de befintliga systemen om man växer ur det eller upptäcker nya lösningar som passar bättre.

Via integrationsplattformen får vi möjlighet till plattformsoberoende integrationer. Integrationen kan då beroende på system anpassas att antingen köra som en on-premise lösning på din befintliga server eller i molnet via Microsoft Azure Services.

Plattformen samlar alla integrationerna på ett ställe vilket gör det lättare att övervaka och underhålla

Vi har kopplat ihop lösningar som Visma Business, Visma Net, Visma Global, Medius AP Automation, Eazystock mfl.

Har funderingar på hur våra integrationer kan hjälpa dig? hör av dig så berättar vi mer. Eller kolla in vilka system vi har färdiga integrationer i vårt integrationsbibliotek

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering