Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Trender i byggbranschen för 2023 och framåt

Trender i byggbranschen för 2023 och framåt

Vilka trender ser vi i byggbranschen?

Byggbranschen har länge ansetts vara både traditionell och konservativ, och legat efter i många av de förändringar som påverkat både näringslivet och samhället.

Under de senaste åren har branschen dock genomgått en snabb förändring, där tekniska framsteg och nya innovationer haft stor inverkan, och idag snarare gjort branschen till en av de mest dynamiska sektorerna i samhället. Digitaliseringen i branschen exploderat och blivit viktigare än någonsin, hållbarhetsfrågan har tagit allt större plats och är idag en diskussion som ständigt förnyas med nya åtgärder branschen kan ta för att minska sin kraftiga miljöpåverkan, samtidigt som dagens marknad kräver bättre kostnadskontroll, effektivare projekthantering och skarpare kalkylering och budgetering för att hålla lönsamheten uppe. 

Att hålla koll på trender och framtidsutsikterna för branschen är ett oumbärligt verktyg för att hålla sig uppdaterad och konkurrenskraftig i dagens snabbt föränderliga marknad. Vi har därför sammanställt en rapport med några av de mest lovande trenderna som vi spår kommer att dominera branschen under 2023.

 

Rapporten innehåller:

  • Trender inom hållbarhet och miljövänlighet
  • Trender inom digitalisering och automatisering
  • Trender inom urbanisering och flexibla bostadslösningar
  • Trender inom ekonomi och kostnadskontroll
  • 5 tips för att hålla verksamheten i gott skick i lågkonjunktur

HÄMTA RAPPORTEN GRATIS

 

 

Vad kan vi hjälpa ert byggföretag med?
 

 

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering