Ortomedic effektiviserar logistiken med rätt teknik och rätt partner

Tidsbesparingar och mer kvalitativt arbete är bara några av de fördelar Ortomedic kan se som resultat av sin senaste digitaliseringssatsning - en implementering av BxLogistics för att få full kontroll på lagret.

Ortomedic är ett innovativt och kompetensdrivet företag som levererar ortopediska implantat, instrument, medicinteknisk utrustning och mikroskop. Till det levererar Ortomedic även tekniska tjänster som hjälper vårdpersonal, forskare och yrkesverksamma att uppnå bästa resultat på ett effektivt sätt.

De har 60 värdefulla medarbetare med en omsättning på 440 miljoner med huvudkontor och lager i Lysaker, Oslo.

 

35 år i branschen

1986 bestämde sig 3 kollegor för att starta eget och Ortomedic etablerades. Deras största marknad och produktområde är ortopediska implantat, där de tagit en marknadsledande position, med DePuy Synthes-producerade implantat för höft, knä och axel.

 

"Alla har en moster eller farbror på 60/70-talet som har en protes och den kommer ofta från oss"

– Arvid Tjomsland, COO Ortomedic.

 

SCANNER VID VARUMOTTAGNING

Det är viktigt för patientvården att produkterna är tillgängliga och kan levereras på kort tid. Tillsammans har Ortomedic och Exsitec lyckats kalibrera Ortomedics system snabbt och effektivt. På bara ett par månader var Ortomedic igång med en bra och stabil drift, vilket gett dem goda förutsättningar att hantera den förväntade volymen av utrustning som sedan ska levereras ut till kund.

Ortomedic använder scanners för all godsmottagning, vilket tar bort tre till fyra manuella steg per beställning och sparar mycket tid. Det i sig har inneburit nöjdare medarbetare och ett bättre fungerande arbetsflöde.

 

FUNGERAR HELT PAPPERSLÖST

Förr drunknade de i pappershögar, men nu är processerna helt digitala och fria från papper, och medarbetarna upplever att de får mer tid och bättre kvalitet på arbete de gör. Det finns helt enkelt många fördelar att hämta när man väljer att satsa på digitalisering.

 

Tillsammans med Exsitec har vi haft mycket hjälp med att kartlägga och skapa smarta lösningar i plattformen med Visma och Exsitec.

– Arvid Tjomsland, COO Ortomedic.

 

https://www.exsitec.se/hubfs/emma%20paju.webp

Emma Paju

Konsult

Kontakta mig om lösningen