Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Exsitec och Liseberg är finalister i Årets Affärssystemsprojekt

Exsitec och Liseberg är finalister i Årets Affärssystemsprojekt

För tredje året i rad deltar Exsitec tillsammans med en kund i tävlingen för Årets Affärssystemsprojekt. I år är det tillsammans med nöjesparken Liseberg som Exsitec genomfört ett extraordinärt projekt som gjort dem till en av tre finalister. Priset delas årligen ut av HerbertNathan & Co och har tidigare vinnare som Stockholms Stad och Lantmännen Fastigheter.

Liseberg är för många ett välkänt resmål och nordens största nöjespark. Företaget ägs av Göteborgs Stad och omsätter 1,2 miljarder och har 450 anställda med ytterligare 2500 säsongsanställda under högsäsong. Parken besöks varje år av över 3 miljoner gäster.

Liseberg har genom åren haft högt fokus på digitalisering mot sina gäster – men den interna digitaliseringen har varit eftersatt. Med detta projekt tillsammans med Exsitec vill Liseberg uppnå högre saldokontroll, bättre lagerstyrning, centraliserad inköpsfunktion samt ta bort all pappershantering på centrallagret.

— Vi är stolta över våra kundprojekt, och att återigen bli en finalist för utmärkelsen känns oerhört roligt. Projektet tillsammans med Liseberg är ett typexempel på vår affär där vi tillsammans med kunden väljer ut riktigt bra programvaror som löser specifika problem och ser till att de fungerar tillsammans genom kraftfulla integrationer, säger Johan Kallblad, vd på Exsitec.

Projektet innefattar en “best of breed”-lösning bestående av affärssystemet Visma Business, Bitlog WMS för centrallagerhantering och Medius AP Automation för leverantörsfakturahantering. I tillägg till detta en skräddarsydd webbapplikation för Lisebergs säsongsanställda ute i parken att lägga beställningar och registrera lageruttag i.

— Projektet genomfördes i utsatt tid och inom ramen för budget inom de olika delprojekten. Liseberg har fått en modern, flexibel och användarvänlig systemlösning. Både ekonomifunktionen, lagerpersonalen och våra olika affärsområden vittnar om att de fått sin vardag förenklad. Exempelvis har inventeringen gått från att vara ett negativt och tungt arbetsmoment till något som många ser fram emot, menar Emely Enocson, projektledare på Liseberg.

Finalisterna utvärderas baserat på en rad olika kriterier under kategorierna process, projekt och resultat, där både välgrundade investeringsunderlag och kvalitativa projektmetoder premieras. Projekten ska till så hög grad som möjligt också ha genomförts i tid och enligt överenskommen budget samt resultera i en värdeskapande lösning som möter de uppsatta effektmålen.

Vinnarbidraget kommer att presenteras under Forum Affärssystem & HR 2020 i Stockholm den 24 november.

 

Läs mer om projektet här -> Liseberg digitaliserar med smarta IT-lösningar från Exsitec.

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering