Träffa Exsitecaren

PHILIP ESSFORS

På cykel från Miami till San Diego

Namnlös design (10)

Philip Essfors 

Supportkonsult - VISMA.NET 

Philip jobbar som supportkonsult där han i huvudsak supporterar affärssystemet Visma.net och projekthanteringssystemet Visma.net Project Manager. 

Rollen innebär att han tar emot supportärenden via telefon eller direkt i ärendehanteringssystem och hjälper sedan kunden att hitta en lösning. 

"Här får jag möta användare på alla nivåer och frågorna varierar brett, vilket är otroligt kul!"

- Philip

 

Screenshot 2022-09-15 at 16.13.55

Hej Philip, du är ute på världens äventyr! Berätta! 

- Jag och en barndomsvän, som båda delar ett stort intresse för äventyr, har gett oss ut på en cykeltur från Miami på USA:s östkust till San Diego på västkusten. Just nu har vi cyklat cirka en tredjedel av sträckan och hitintills har det varit en fantastisk upplevelse. 

 

Hur kom ni på idéen? 

- Vi har tidigare tillsammans gjort två längre cykelresor från Kiruna till Smygehuk och Rom, Italien till Svedala, Sverige. Dessa resor har var för sig varit cirka 200 mil och då har vi båda känt att vi skulle vilja göra något ännu längre. Johan som jag reser med hade precis tagit civilingenjörsexamen från LTH och hade en projektanställning som tog slut under hösten. Då tänkte vi att det var dags att förverkliga drömmen om ett längre cykeläventyr! 

Screenshot 2022-09-15 at 16.17.32

Har cykling alltid varit ett stort intresse? 

- När vi var i femtonårsåldern fick vi idéen om att cykla från Malmö till Österlen till en kompis sommarstuga. Det blev ett riktigt kul äventyr. Där någonstans insåg vi att cykeln funkar minst lika bra som bilen när man ska resa och intresset för långfärdscykling föddes. 

Hur länge blir ni borta? 

- Hemresan är bokad i början av april och vi började äventyret i början på januari. Så det blir nästan precis 90 dagar vi kommer vara på resande fot. 

Själva cyklingen tror vi kommer ta någonstans mellan 60-70 dagar, sen har vi lite tid att utforska Kalifornien utan cyklar. 

Hur balanserar du jobb och resa? 

- Nu har jag som tur är fått möjligheten att vara tjänstledig, annars hade resan inte varit möjlig att genomföra, men annars är ens tor fördel med arbetet på Exsitec att det oftast är ganska platsoberoende. Så blir det kanske någon "Workcation" när jag är tillbaka på jobbet. 

Namnlös design (15)
Drömmer man om att göra något upplever jag jag att man alltid får stöd för detta på Exsitec. Jag berättade om min vision för min närmsta chef och därifrån var det aldrig snack om något annat än att jag skulle åka!
Philip Essfors    |    Supportkonsult - ERP
White-Light Gray
Namnlös design (19)

Hur tycker du att Exsitec har stöttat dig i din vision? 

- Drömmer man om att göra något upplever jag att man alltid får stöd för detta på Exsitec. Jag berättade om min vision för min närmsta chef och därifrån var det aldrig snack om något annat än att jag skulle åka. 

 

Nu är du mitt uppe i detta, men har du något mer äventyr planerat? 

- Vår ursprungsplan var att cykla Nya Zeeland norr till syd men Covid-19 satte stopp för den planen. Men drömmen om Nya Zeeland lever såklart vidare. Jag älskar naturen och Nya Zeeland ska vara fantastiskt på den fronten. Så även om det inte skulle med cykel tror jag nästa äventyr blir "Downunder". 

Februari 2022

Light gray-White2 (1)

Philips resa från Miami till San Diego kan ni följa på Instagram @cyklinggerfrihet

Namnlös design (16)

Skärmavbild 2022-09-15 kl. 09.41.11 – Redigerad

Miami - San Diego 
ca: 4448km 
Flyg: 5 timmar 30 min
Bil: 39 timmar
Cykel: 223 timmar
Till fots: 908 timmar
Grey spegelvänd
https://www.exsitec.se/hubfs/Mats%20Stegemann%20rund.png

Mats Stegemann

Head of Culture

Kontakta skribenten