Träffa Exsitecaren

ANDRÉ LEJONQVIST

"Från första kontakten med Exsitec kände jag att det var ett bolag som inte bara pratade utan också hade konkreta arbetssätt för personlig utveckling"

André Lejonqvist

André Lejonqvist

Efter studierna till Civilingenjör inom Industriell ekonomi hamnade André på Exsitec.

Han leder idag ett team av konsulter där projekten ofta handlar om att ge kunderna konkurrensfördelar genom smarta om än komplexa lösningar på integrationsutmaningar.

Jag tycker det är som allra roligast när vi pratar om affärsutveckling med en kund. Att få vara nyfiken på deras bransch och vart den är på väg.

Vi har gjort många projekt med olika typer av kunder och behov men det finns alltid något speciellt i varje projekt. 

 

IMG_9005

ANDRÉ HAR VARIT PÅ EXSITEC SEDAN 2017

Hur har din karriär på Exsitec sett ut hittills?

- Jag har fått testa på massor av olika grejer. Började först som trainee där fokuset låg i att lära sig så mycket som möjligt. Efter den tiden fick jag möjlighet att arbeta som konsult i kundprojekt. Stora som små med inom olika branscher och med blandade tekniker. Detta var en ovärderligt för att jag skulle kunna få den breda kunskap jag besitter idag.

Sedan 2 år tillbaka har jag en ganska fri roll där arbetet ofta kretsar kring större och ofta ganska så komplexa kundprojekt. En del av min tid lägger jag förstås också på att hantera det ansvaret som en chefsroll innebär.

Vad gör en teamledare på Exsitec?

- Det är en coachande roll där jag ofta arbetar i samma projekt som mina medarbetare. Aktiviteter såsom medarbetarsamtal och liknande ingår också men det viktigaste enligt mig är att få dela erfarenheter som gör att hela teamet kan prestera som bäst tillsammans.

Vad är det absolut roligaste med ditt jobb?

- Jag tycker det är som allra roligast när vi pratar om affärsutveckling med en kund. Vart är branschen på väg. Hur kan vi hjälpa kunden att vinna på sin marknad med hjälp av de tekniker som vi kan. Vi har gjort så många projekt med olika typer av kunder och behov att vi numera har riktigt bra exempel på hur man kan tänka som kund. 

pexels-hitarth-jadhav-220357
Du arbetar inom vårt område Applikationsutveckling och integration. Vad är det ni hjälper våra kunder med inom det området?

- Vi har några olika ben. Integration är ett av de lite större där vi dels bygger enkla punkt-till-punkt integrationer till att vi ofta får förtroendet att vara med och designa strategiska integrationslandsskap.

Vi bygger även gränssnitt och tillgängliggör funktioner via applikationer. Det kan exempelvis handla om att utveckla en applikation som gör en ganska komplex uppgift i ett affärssystem mycket enklare för en viss målgrupp.

Vad definierar en drömkund för dig?

- För mig är det egentligen helt irrelevant vad de gör så länge vi får chansen att arbeta tillsammans som ett team. Kundens behov får gärna vara komplext och innehålla många olika system och komponenter.

Vill du arbeta tillsammans med André?

9-3
Jag tror vi framåt kommer ha fler verktyg i vår verktygslåda framöver. Allt för att kunna välja rätt lösning till rätt kund.
André Lejonqvist    |    Teamledare - Applikation och integrationsutveckling
White-Gray
André Lejonqvist (2)

Vad tror du kommer bli nästa stora grej inom ditt område?

-Jag tror vi kommer se fler kunder med mer strategiska integrationsprojekt. Vi har redan börjat detta arbete men vi har bara nosat på det än så länge. Tydligare “land and expand”-strategi där vi successivt jobbar med kundernas integrationsutmaningar. Detta linjerar väldigt väl med vår målgrupps sätt att arbeta och behov. 

Enklare gränssnitt med kortare “time-to-value”. Lågkodsplattformar där vi kan bygga små, specialiserade appar som löser ett eller ett par verksamhetsutmaningar. Vi kommer säkerligen också börja kolla på RPA-lösningar för andra typer av utmaningar. Jag tror vi framåt kommer ha fler verktyg i vår verktygslåda framöver. Allt för att kunna välja rätt lösning till rätt kund.

markgrå våg (1)

4 snabba med André

Favoritteknik just nu?

Bicep-filer som är ett nytt sätt att versionshantera infrastruktur

Vad lyssnar du helst på?

Svensk indie från 2007

Vad tränar du helst?

Fotboll, helst i korplaget Uffes pojkar

Vad äter du helst?

Kött med rödvin

Vill du veta mer om en karriär på Exsitec?

https://www.exsitec.se/hubfs/Mats%20Stegemann%20rund.png

Mats Stegemann

Head of Culture

Kontakta skribenten