Niclas Frid
Niclas Frid
kontakta mig

Varför passar Litium grossister? DEL1

Varför passar Litium grossister? DEL1

För grossister och distributörer som säljer vidare och förädlar produkter finns stora möjligheter att effektivisera sin verksamhet och vinna nya kunder genom en effektiv PIM-process, erbjuda service online och bygga intresse kring de varumärken man arbetar med. Vi har en plattform som erbjuder allt detta och lite till.

I valet av plattform och teknik för digital handel är det lätt att känna sig överrumplad med mängden information. Det finns betydligt fler alternativ än vad man oftast hinner utvärdera. På Exsitec har vi därför gjort en omfattande utvärdering och hittat att en av de plattformar vi jobbar med matchar extra bra för medelstora Svenska bolag med tillväxtambitioner.

 

Vad är extra viktigt för grossister/partihandlare när de kommer till e-handel? 

För grossister/partihandlare är det i synnerhet viktigt att hålla koll på all produktinformation och alla kunders priser. Litium är utvecklat med just detta i åtanke och lägger därtill gränssnitt som är intuitiva och teknik som redan från början är byggd för att kommunicera med befintliga system. Dessutom är det en skalbar plattform med snabb time-to-market.

 

Håll koll på dina produkter & varianter

Som grossist arbetar du sannolikt med tusentals SKUs (artiklar), köper in samma produkter från flera olika leverantörer och arbetar med både stafflade priser och kundunika prislistor.

Litium har ett inbyggt och färdig integrerat PIM som låter er kombinera varianter till produkter för att skapa en enklare köpupplevelse för kunden.

Lägg in så mycket data ni bara har på varje produkt och skapa sedan enkla, sorterbara och sökbara gränssnitt så att kunden alltid kan hitta rätt utan att behöva vara expert på att söka i era register. I det fall produkter består av flertalet valbara varianter finns det ofta anledning att bygga en konfigurator för att tydliggöra de olika valen kund behöver göra för att köpa rätt.

 

Säkerställ att dina kunder alltid har rätt pris i alla “kanaler”

Vi stöter ofta på företag med historik av att låta säljare skapa flexibla prisregler vilket efter några led, kan komma att leda till att det finns en stor variation i hur priser och prislistor hanteras av affärssystemet. Litium säkerställer att staffling, kampanjer och kundunika priser, och/eller kundunika sortiment hanteras automatiskt. Kunds förväntan är att få rätt pris oavsett kanal.

 

PRENEMURERA PÅ KUN(D)SKAPSBLOGGEN

 

Kontakta skribenten

Niclas Frid
Niclas Frid