Niclas Frid
Niclas Frid
kontakta mig

Varför passar Litium grossister? DEL2

Varför passar Litium grossister? DEL2

Vilka utmaningar ställs grossister/partihandlare mot när det vill etablera sig på marknaden för digital handel? I vår två delade serie kan du läsa om vilka de vanligaste utmaningarna är och vilka lösningar Exsitec ser att det finns för att överkomma dom.  

BLI AV MED DINA "LAGERVÄRMARE"

Att skapa en hantering för att sälja ut produkter som utgått från leverantör eller som ni själva valt att inte fortsätta göra inköp på är en smart strategi. Har ni problem med att produkter som ska utgå hamnar på en lagerplats och sedan risker att bli kvar där? Isåfall skapar du enkelt en kampanj med Litiums kampanjfunktion. Marknadsför sedan dessa produkter enkelt på flera ytor så att ni kan frigöra ytan på lagret och minska det uppbundna kapitalet.

I Litiums PIM kan du enkelt skapa och jobba med både dynamiska samt statiska listor. Här kan du enkelt söka, filtrera fram och sätta villkor på de produkter som exempelvis samlat på sig lite för mycket damm på lagret och som ni vi vill få ut för försäljning.

 

HJÄLP DINA KUNDER ATT FÅ BÄTTRE ÖVERBLICK, SKAPA SELF-SERVIVE & ÖVERSYN ÖVER EGNA INKÖP 

Som grossist vill du ge dina företagskunder / återförsäljare och distributörer en sömlös och smidigare köpupplevelse som förenklar service och därmed förmågan att handla av dig.

I takt med att fler och verksamheter digitaliserar en allt större del av sin affär så ställer detta även krav på att e-handelslösningen kan hantera dessa som uppstår för en grossistverksamhet.

Bakom ett inlogg söker vanligtvis kunden ofta funktioner som är mer än bara en order i “varukorg” och kräver stöd för mer B2B-specifika behov. Den standardfunktionalitet som kommer med Litium är bland annat:

  • Få sitt kundunika sortiment och avtalade priser
  • Kunna göra snabborder och jobba med inköpslistor
  • Visa all inköpshistorik samt kunna se leveransbesked.
  • Använda rollhantering och sätta upp attestflöden. Dvs, att låta person A beställa, men person B måste godkänna.

 

JOBBA ENKLARE; FÅ KONTROLL ÖVER EGNA SAJTEN & BYGG DITT VARUMÄRKE 

Tack vare Litiums inbyggda CMS kan du på ett smidigt sätt arbeta med allt ditt innehåll på din hemsida. Det blir allt viktigare att ha en lättnavigerad sajt med tydlig produktinformation, och att få ut sitt erbjudande på den digitala hyllan. Bygg ditt varumärke, få ut budskapet och berätta er unika story. Ta er själva ett stort ägandeskap och friheten till att enkelt kunna göra ändringar. I Litium kan du dessutom enkelt schemalägga publiceringar om du vill sätta upp en kampanj kopplat till exempelvis kommande produktlanseringar, nyheter mm.

I verktyget kan du dynamiskt jobba med en blockstruktur med hjälp av drag-n-drop. Beroende på om man är befintlig eller presumtiv kund kan vi vilja anpassa, segmentera, och personalisera innehållet för varje besökare.

 

Vill du läsa del 1 av denna serie hittar du den här: Varför passar Litium grossister? DEL1

 

PRENEMURERA PÅ KUN(D)SKAPSBLOGGEN

 

Kontakta skribenten

Niclas Frid
Niclas Frid