Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Exsitec ser rekordantal ansökningar till sitt Traineeprogram

Exsitec ser rekordantal ansökningar till sitt Traineeprogram

Exsitec har sett ett stort intresse för det årliga traineeprogrammet. Med över 900 ansökningar, sedan september, överträffar programmet alla tidigare rekord. "Häftiga siffror för Exsitec, men oroande att fler branschkollegor inte ger de unga samma möjligheter." säger Linn Alvin, Talent Acquisition Manager på Exsitec. 

Exsitec har under många år engagerat sig i att utveckla unga talanger inom IT genom Traineeprogrammet och ser i år en historisk ökning i antalet ansökningar till sitt populära traineeprogram. Talent Acquisition Manager på Exsitec, Linn Alvin, delar med sig av sin entusiasm och insikter om denna utveckling.

"Det är fantastiskt att se ett sådant överväldigande intresse för vårt program. Vi har mottagit över ca 900 ansökningar hittills, vilket är fyra gånger så mycket vi såg vid föregående tidpunkt förra året. Det är ett tydligt tecken på att unga tech-talanger ser Exsitec som en plats där de kan växa och utvecklas professionellt," säger Linn Alvin, Talent acquisition manager.

Exsitec's traineeprogram erbjuder en unik möjlighet för nyutexaminerade att på 6 månader, med hands-on erfarenhet och mentorskap från specialister, tränas upp till att bli självgående IT-konsulter. Programmet strävar efter att utrusta traineer med de färdigheter och kunskaper som krävs för att göra skillnad för olika verksamheter med hjälp av digitalisering.

"Vår målsättning med traineeprogrammet är inte bara att ge unga talanger en inkörsport till branschen, utan också att odla nästa generations experter och ledare i IT-branschen.", fortsätter Linn Alvin.

Exsitec genomför en noggrann urvalsprocess för att välja ut de mest lovande kandidaterna. Med det ökade antalet ansökningar, är konkurrensen tuffare än någonsin. 

 

Vad beror det ökade antalet kandidater på? 

Ökningen kan tillskrivas flera faktorer. Framförallt har Exsitecs rykte som en aktör inom IT-branschen attraherat en bredare krets av talanger än tidigare. Exsitec har positionerat sig som en attraktiv arbetsgivare genom att erbjuda omfattande utvecklingsmöjligheter, inklusive kontinuerlig utbildning och karriärvägar som uppmuntrar till både personlig och professionell tillväxt. HR-teamet satsar också mycket på att testa nya saker och ställa högre krav på tekniken man använder och den effekt man ser av olika aktiviteter.

"Vi satsar mycket på att utmana sättet man "ska" marknadsföra sig som arbetsgivare. Vi har framförallt ställt högre kvar på den teknologi vi använder inom HR-teamet på Exsitec. Detta har lett till att vi sett bättre resultat i våra olika aktiviteter och, i många fall, till en lägre peng. Något som inte är helt vanligt inom rekrytering.", säger Carl Öberg, Head of employer branding på Exsitec.

I tider som dessa, med en högre grad av osäkerhet, menar många bolag att de får det svårare att ta in och lära upp nyexaminerade. Det speglas inte minst i det ökade inflödet av kandidater. Exsitec har inför 2024 budgeterat för att ta in rekordmånga traineer och lägger mycket tid på analys och prognostisering för att ta beslut kring hur många traineer som kan tas in.  

"Det är såklart häftigt för oss att så många är intresserade av att jobba hos oss, men det finns ju också en orolig känsla kring arbetsmarknaden.  Fler företag i branschen borde satsa på unga talanger då det både är samhällsnyttigt, ger inflöde av nya idéer och perspektiv samt är av stor vikt  för att fortsätta bygga sin verksamhet på sikt. På Exsitec arbetar vi mycket datadrivet för att kunna ta beslut kring hur många traineer vi kan ta in.", avslutar Linn Alvin. 

Är du intresserad av att söka till Exsitecs traineeprogram eller känner någon som skulle vara intresserad av att söka? Läs mer på vår sida för traineeprogrammet:

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering