Start aug 2024

Ett av nordens främsta
traineeprogram inom tech


Exsitecs Traineeprogram, med start i augusti, pågår under sex månader och är ett av Sveriges roligaste och största traineeprogram
inom tech. En unik chans att kickstarta din karriär i IT-branschen.

 

 

 

 

 

 

 

En prisad arbetsplats och karriärväg

Exsitec har flera år i rad blivit utnämnda till karriärföretag av Karriärföretagen och uppmärksammats som en unik och spännande arbetsplats.

Exsitec jobbar aktivt med att förbättra jämställdhet och mångfald och 2022 nåddes en milstolpe när vi fick utmärkelsen Jämställt IT-bolag av företaget Cinode.

image (43)

_60477adc40fb3 (1)

 

Vi vågar prova.

Att våga prova är vår ledstjärna i vårt dagliga arbete. För oss är det viktigt med en kultur där du som anställd känner att vi tror på dig. Vi vill att du uppmärksammar när du ser nya möjligheter för dig och Exsitec, därför tar vi på oss ett ansvar att skapa rätt förutsättningar för dig att våga prova. 

Våga prova är också grunden till vår framgång. Genom att vara nyfikna och modiga, prova nya idéer och metoder kan vi skapa innovativa lösningar som gör skillnad för våra kunder på riktigt. Vårt värdeord framåtanda är nära förknippat med att våga och innebär att vi är öppna för förändring och alltid beredda att ta oss an nya utmaningar. 

Vi blir bättre tillsammans.

Oavsett om det är tillsammans med kollegor, kunder eller samarbetspartners är vi som bäst när vi arbetar tillsammans och hjälper varandra att nå våra mål. Hos oss är det viktigt att känna glädje på jobbet och vi tror att det skapas genom att vi stöttar och uppmuntrar varandra. Vi är en gemenskap som alltid strävar efter att förbättra oss tillsammans och det skapar en kultur som vi kan vara stolta över. Om du vill arbeta i en miljö där ditt bidrag räknas och där du kan vara en del av en gemenskap som strävar efter att göra skillnad, har du kommit rätt.

Vi gör skillnad.

På Exsitec gör vi skillnad genom att påverka där vi verkar och vi vill göra skillnad som IT-bolag i IT-branschen, vår affärsmässighet och vårt ansvar sträcker sig därför längre än vår egen verksamhet. Vi stödjer och samarbetar med företag och organisationer som arbetar för att skapa en bättre bransch för alla, inte minst för att skapa en jämställd bransch. Vi är stolta över att ha 42 % andel kvinnliga medarbetare, men vi har en bit kvar att gå.

Det första steget mot en lösning av ett problem är att utbilda. Därför tar vi på oss ansvaret att både utbilda oss själva och vår omgivning om de utmaningar som IT-branschen står inför. Vi strävar efter att erbjuda våra anställda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling, både inom och utanför företaget, för att säkerställa att de har de färdigheter som krävs.

Vi är okomplicerade.

Vårt värdeord enkelhet genomsyrar allt vi gör, det är en viktig nyckel till framgångsrika IT-projekt. Vi skapar IT-lösningar som är tillgängliga för många och som bidrar till att göra vardagen enklare för våra kunder.

Enkelhet handlar också om hur vi är som personer, mot varandra och mot våra kunder. Vi är prestigelösa och okomplicerade, både i vår kommunikation och vårt agerande.

Vi älskar vi digitala lösningar.

På Exsitec förstår vi kraften i IT för att skapa förändring och uppnå mål, både för oss själva och våra kunder. Vi älskar IT på riktigt och det är intresset och nyfikenheten som driver oss att utveckla innovativa digitala lösningar och metoder som gör skillnad.Om programmet

Traineeprogrammet ger dig färdigheterna för att bli en framgångsrik IT-konsult. Under sex månader blandas teori med praktik inom våra fyra områden. Du får en gedigen grund inom alla områden, samt möjligheten att djupdyka och specialisera dig i det område som intresserar dig.

 • Insikt - här hjälper du våra kunder att få bättre insikt i sin verksamhet med hjälp av att visualisera data genom system som Qlik, PowerBi och Planacy.
 • ERP - här jobbar du med att förbättra våra kunders kärnprocesser genom införande av marknadsledande affärssystem såsom Visma och Medius.
 • Applikation och integrationsutveckling - här jobbar du med utveckling och implementering av skräddarsydda lösningar för webbapplikationer, integrationer, drift och säkerhet.
 • Digitala affärer - här hjälper du våra kunder med implementation, utveckling och strategi inom e-handel, CRM och digital marknadsföring.

  Programmet ger dig utbildning och förståelse för de många faserna i införandet av ett modernt IT-stöd – kravhantering, design, konfigurering, anpassningar och integration. Du får tidigt testa dina färdigheter genom att följa med din mentor i dennes vardag och ta del av spännande kundprojekt.

Under traineeprogrammet deltar du i projekt med olika kollegor där du snabbt bygger dig ett kontaktnät över hela Exsitec. Förutom kundprojekt, mentorskap och utbildningar får du också en fantastisk gemenskap med resten av traineegruppen och får möjlighet att träffa kollegor och traineer från hela norden.

Upplägg

Vårt traineeprogram är noggrant utformat för att ge deltagarna en gedigen start och utveckling inom organisationen. Programmet är indelat i tre huvudblock, vart och ett med sina unika fokusområden.

Block 1

Under första blocket sätter vi ramverket för hela programmet. Detta block är dedikerat till att lära känna både företaget och varandra.

 • Vi introducerar deltagarna till vårt erbjudande och bjuder in talare som belyser företagets kultur, värdegrund och marknadsposition.
 • Vi går igenom grundläggande projektledning och belyser praktiska exempel på arbete genom att gå igenom ett verkligt kundcase.

Block 2

Fokuserar på att ge deltagarna djupare inblick i konsultrollen.

 • Vi utforskar våra interna verktyg som hjälper konsulterna att leverera en hög kvalitet mot leverans och support mot våra kunder.
 • Vi kommer också att beröra ämnen som insiderinformation och en kort introduktion till fusioner och förvärv.
 • Blocket avslutas med en möjlighet för deltagarna att genomföra och presentera egna programmets case-övning.

Block 3

Under block 3, som äger rum under vecka 47 och 48, tas deltagarna ut ur deras bekvämlighetszon genom ett Nordiskt utbyte.

 • En del av deltagarna kommer att få möjlighet att utbyta erfarenheter med kollegor från Norge, vilket kommer att ge dem en bredare förståelse för företagets verksamhet i stort. 
 • För resterande traineer ges möjligheten att rikta in sig ett av fyra specialistområden.


Sammanfattningsvis innebär programmet att deltagarna att får en väl avrundad introduktion till Exsitec, en djup förståelse för konsultrollen, och en rikare insikt i vår verksamhet genom att interagera med kollegor från hela Norden.

Varför Exsitec?

 

Utveckling

Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter genom våra interna mentor- , ledarskaps- och säljprogram. Dessutom åker du kontinuerligt på externa och interna konferenser för att lära dig om nya områden, dela kompetens och inspireras.

Flexibilitet

Hos oss tillämpar vi komptid vilket gör att du hanterar din arbetstid flexibelt. Då vi är spridda på flera orter i Norden kan du dagligen välja vilken ort du arbetar på. Eller så kanske du vill byta permanent från en ort till en annan!  

Variation

Idag har vi fler än 4000 kunder, detta ger oss en varierad vardag där du stöter på många typer av verksamheter med olika behov och utmaningar. Vi tar hem våra projekt till kontoren och arbetar allt som oftast i en multiprojekt-miljö.

Hälsa

Exsitec strävar efter att ha en mycket hög friskvårdsnivå. Därför betalar vi 5000 kr i friskvårdsbidrag till våra anställda och har för samtliga anställda tecknat en förmånlig sjukförsäkring.

Sociala aktiviteter

På Exsitec gillar vi att umgås med varandra och vi anordnar året runt aktiviteter för alla intressen. Vare sig du gillar att måla, träna crossfit eller prova mat så är vårt mål att det ska finnas aktiviteter som passar just dig

Resor

Med vår flexibilitet och våra många kontor på Exsitec är det ibland svårt att hinna träffas fysiskt. Därför uppmanar vi på Exsitec att besöka varandra i våra olika städer, självklart står Exsitec för både resa, hotell och mat!

 

 

 

 

Namnlös design (96)


Möt Linn!

Linn är en av våra alumner från traineeprogrammet inom sälj 2021. På Exsitecpodden kan du lyssna till henne och fler av våra kollegor berätta om vårt traineeprogram. 

 

 

Läs mer om oss

Läs våra artiklar som berättar med om hur vi ser på olika frågor och hur vi ställer oss till det som arbetsgivare.

Våra kollegor

Under 1 min

Våra kollegor

Vad innebär det då att vara en bra kollega för oss på Exsitec? I den första delen av vår artikelserie, Att jobba på...

Lön & förmåner

Under 1 min

Lön & förmåner

I denna artikel kommer vi att utforska hur Exsitec arbetar med just lön och förmåner.

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Under 1 min

Karriär- och utvecklingsmöjligheter

I det senaste inlägget pratar vi om hur vi ser på karriär- och utvecklingsmöjligheter på Exsitec.

Ansökan till traineeprogrammet

Fyll i dina uppgifter för att ansöka till Exsitecs traineeprogram med start i augusti 2024.