Namnlös design (95)

Vill du utvecklas inom IT och brinner för kundvärde? 

Exsitecs Traineeprogram är ett av Sveriges roligaste och största traineeprogram. En unik chans att kickstarta din karriär i IT-branschen.

Ansökan är tyvärr stängd för traineeprogrammet 2023 men missa inte att lämna ditt intresse om du vill få information när vi öppnat ansökan för traineeprogrammet 2024. 

 En prisad arbetsplats och karriärväg

Exsitec har flera år i rad blivit utnämnda till av Karriärföretagen och uppmärksammats som en unik och spännande arbetsplats.

Exsitec jobbar aktivt med att förbättra jämställdhet och mångfald och 2022 nåddes en milstolpe när vi fick utmärkelsen Jämställt IT-bolag av företaget Cinode.

Logga Bagde-2023 (1)

 

Skärmavbild 2023-04-03 kl. 16.05.45

 

Vi vågar prova.

Detta är vår ledstjärna i vårt dagliga arbete. För oss är det viktigt med en kultur där du som anställd känner ett förtroende och en uppmuntran till att våga prova nya saker. Vi har stor tillit i att du som anställd uppmärksammar när du ser nya möjligheter för dig och för Exsitec och därför tar vi på oss ett ansvar att skapa rätt förutsättningar för dig att växa.

“Våga prova” är också grunden till vår verksamhets framgång. Vi tror att det är genom att vara nyfikna och modiga och prova nya idéer och metoder som vi kan skapa innovativa lösningar som gör skillnad för våra kunder på riktigt. Vårt värdeord “framåtanda” är nära förknippat med detta och innebär vi är öppna för förändring och alltid beredda att ta oss an nya utmaningar.

Vi blir bättre tillsammans.

Oavsett om det tillsammans med kollegor, kunder eller samarbetspartners tror att vi är som bäst när vi arbetar tillsammans och hjälper varandra att nå våra mål. Hos oss är det viktigt att känna glädje på jobbet och vi tror att detta skapas genom att vi stöttar och uppmuntrar varandra. Vi är en gemenskap som alltid strävar efter att förbättra oss tillsammans och vi tror att det är det som skapar en kultur som vi kan vara stolta över.

Om du vill arbeta i en miljö där ditt bidrag räknas och där du kan vara en del av en gemenskap som strävar efter att göra skillnad genom digitalisering, är Exsitec rätt plats för dig.

Vi påverkar där vi verkar

Detta är vår ledstjärna i vårt dagliga arbete. För oss är det viktigt med en kultur där du som anställd känner ett förtroende och en uppmuntran till att våga prova nya saker. Vi har stor tillit i att du som anställd uppmärksammar när du ser nya möjligheter för dig och för Exsitec och därför tar vi på oss ett ansvar att skapa rätt förutsättningar för dig, så att du kan bli den. 

“Våga prova” är också grunden till vår verksamhets framgång. Vi tror att det är genom att vara nyfikna och modiga och prova nya idéer och metoder som vi kan skapa innovativa lösningar som gör skillnad för våra kunder på riktigt. Vårt värdeord “framåtanda” är nära förknippat med detta och innebär vi är öppna för förändring och alltid beredda att ta oss an nya utmaningar. 

Vi är okomplicerade

Vårt värdeord enkelhet genomsyrar allt vi gör och vi tror att det är viktig nyckel till framgångsrika IT-projekt. Vi tror på att göra IT-lösningar tillgängliga för alla och vi vill att våra kunder ska kunna fokusera på det som är viktigt för dem, utan att behöva oroa sig för tekniska problem.

Enkelhet handlar också lika mycket om hur vi är som personer, mot varandra mot våra kunder. Vi är prestigelösa och okomplicerade, både i vår kommunikation och vårt agerande.

Vi älskar vi digitala lösningar.

På Exsitec förstår vi kraften i IT för att skapa förändring och uppnå mål, både för oss själva och våra kunder. Vi älskar IT på riktigt och det är intresset och nyfikenheten som driver oss att utveckla innovativa digitala lösningar och metoder som gör skillnad. 

Våra inriktningar

Säljtraineeprogrammet

Exsitecs traineeprogram ger dig färdigheterna för att bli en framgångsrik säljare. Under programmets sex månader blandas teori med praktik där du tillsammans med  andra traineer får ta del av Exsitecs starka gemenskap. Programmet präglas av en rad olika aktiviteter såsom utbildningar, mentorskap och kundprojekt.

  • Utbildning i vårt erbjudande och verksamhet för att sedan fördjupa dina kunskaper inom vår säljorganisation.
  • Mentorskap under programmets gång där du tidigt får utvecklas och testa dina färdigheter genom att följa med din säljcoach i dennes vardag.
  • Kundprojekt där du tillsammans med din mentor kommer att få ta del av flera spännande projekt inom försäljningsprocessen och ge dig rätt förutsättningar inför att hantera dina egna.

Förutom mentorskap och utbildningar får du också en fantastisk gemenskap med resten av traineegruppen där du snabbt får bygga ett kontaktnät över hela Exsitec med möjlighet att träffa kollegor och traineer från hela norden.

Du kommer lära dig hur du påvisar affärsnytta, hur du driver- och utvecklar kundrelationer samt hur du effektivt styr kundens förväntningar. Du lär dig att identifiera långsiktiga och lönsamma samarbeten och affärsmöjligheter för att sedan driva dina egna säljprocesser från ax till limpa. Efter programmet kommer du successivt ta större ansvar för säljprocessen, från bearbetning av nya såväl som befintliga kunder, till offerthantering och avslut.

Hos oss blir du en viktig del av teamet och vi tror på att växa tillsammans. Vi arbetar för att göra vardagen enklare, roligare och effektivare för våra kunder likväl för våra medarbetare. Tillsammans digitaliserar vi Norden! 

Om oss

Vill du arbeta i en framtidsbransch, i ett företag där glädje och framåtanda utgör kärnan i vår företagskultur? Vi är beredda att satsa på dig!

Exsitec är specialister på verksamhetssystem som minskar administration och förenklar beslutsfattande, såsom affärssystem, beslutsstöd och verksamhetsspecifika webbapplikationer. Vi hjälper företag att välja rätt IT-system som också anpassas efter kundens verksamhet, vi ser till att allt fungerar tillsammans och tar ansvar efter leveransen. Vi använder oss av marknadsledande system som Visma Business, Visma.net, QlikView/Sense, Mobigo och Medius AP Automation.

Programmet startar i augusti 2023.

Rekrytering sker löpande.

Trainee IT-konsult

Traineeprogrammet ger dig färdigheterna för att bli en framgångsrik IT-konsult. Under sex månader blandas teori med praktik inom våra fyra områden. Du får en gedigen grund inom alla områden, samt möjligheten att djupdyka och specialisera dig i det område som intresserar dig.

  • Insikt här hjälper du våra kunder att få bättre insikt i sin verksamhet med hjälp av att visualisera data genom system som Qlik, PowerBi och Planacy.
  • Effektivitet här jobbar du med att förbättra våra kunders kärnprocesser genom införande av marknadsledande affärssystem såsom Visma och Medius.
  • Applikation och integrationsutveckling här jobbar du med utveckling och implementering av skräddarsydda lösningar för webbapplikationer, integrationer, drift och säkerhet.
  • Digitala affärer här hjälper du våra kunder med implementation, utveckling och strategi inom e-handel, CRM och digital marknadsföring.

Programmet ger dig utbildning och förståelse för de många faserna i införandet av ett modernt IT-stöd – kravhantering, design, konfigurering, anpassningar och integration. Du får tidigt testa dina färdigheter genom att följa med din mentor i dennes vardag och ta del av spännande kundprojekt.

Under traineeprogrammet deltar du i projekt med olika kollegor där du snabbt bygger dig ett kontaktnät över hela Exsitec. Förutom kundprojekt, mentorskap och utbildningar får du också en fantastisk gemenskap med resten av traineegruppen och får möjlighet att träffa kollegor och traineer från hela norden.

Vi tror att du har rätt perspektiv och kunskaper för att driva vår fortsatta utveckling framåt. Hos oss blir du en viktig del av teamet, vi tror på att växa tillsammans. Vi arbetar för att göra vardagen enklare, roligare och effektivare för våra kunder likväl som för våra medarbetare. Tillsammans digitaliserar vi Norden!

Om oss

Vill du arbeta i en framtidsbransch, i ett företag där glädje och framåtanda utgör kärnan i vår företagskultur?

Vi är beredda att satsa på dig!

Exsitec är specialister på verksamhetssystem som minskar administration och förenklar beslutsfattande, såsom affärssystem, beslutsstöd och mobila lösningar. Vi hjälper företag att välja rätt IT-system som också anpassas efter kundens verksamhet, vi ser till att det fungerar tillsammans och tar ansvar efter leveransen. Vi använder oss av moderna och marknadsledande system som Visma Business, Visma.net, QlikView/Sense, Mobigo och Medius AP Automation.

Programmet startar i augusti 2023.

Rekrytering sker löpande.

Ansök här

 

Namnlös design (96)

Möt Linn!

Linn är en av våra traineer inom sälj- och affärsutveckling 2021. I podden berättar hon mer om den första tiden på Exsitec.

 

 

 

 Lämna intresseanmälan

Genom att lämna en intresseanmälan blir du först att få veta när vi öppnar upp ansökan för traineeprogrammet 2024.