Nathalie Nilsson
Nathalie Nilsson
kontakta mig

Effektiv projekthantering med Visma.net Project Management

Effektiv projekthantering med Visma.net Project Management

Därför ska du använda dig av ett project management verktyg istället för kalkylark

Många företag använder sig idag av ineffektiva, manuella metoder för att hantera sina projekt. Kalkylark med allt för många flikar, dokumentation på en drive som ibland känns omöjlig att hitta och manuell resursplanering med dålig överblickbarhet  är några exempel på den huvudvärk det kan medföra. Med Visma.net Project Management slipper ni allt det. Visma.net Project Management är ett projekthanteringsverktyg anpassat för projekt- och konsultföretag, och har ett komplett affärsflöde från sälj till fakturering med en app fullt kompatibel med både iOS och Android.

Visma.net Project Management

Införsäljning

Håll koll på alla dina affärsmöjligheter i en samlad vy, där allt från lead till avslutad affär visas smidigt upp i en Kanban-vy. Säljarna kan enkelt skapa en offert som senare kan ligga till grund för ett projekt eller en faktureringsplan. Vi får realtidsinformation och Säljchefen kan enkelt få en överblick över pipen.

Projekthantering

Med ett användarvänligt Gantt-schema får ni enkelt koll på projektets alla faser och slutförandegrad. Här kan ni skapa projektmallar som kan justeras utefter varje enskilt projekts behov, allt för att öka smidigheten och minska det manuella arbetet. Ni kan tilldela projektaktiviteter till projektmedlemmar och enkelt följa upp genom smidiga rapporter. 

Resursallokering

En av de stora fördelarna med Visma.net Project Management är resursallokeringen. Här kan projektledare enkelt se beläggningsgraden hos potentiella projektmedlemmar och allokera upp dem till projekt. Med hjälp av nyckelord kan medlemmarna sorteras ut baserat på kompetens, avdelning eller liknande.

Tid- & utläggshantering

Tidrapportera enkelt utifrån ditt schema, där projektaktiviteter kan användas direkt in i tidsregistreringen. Du kan enkelt addera timmar och knyta dessa till ett specifikt projekt och dess faser. Orsaker till frånvaro kan anpassas efter just era behov. Välj själv att tidrapportera i webbläsaren eller i appen, perfekt för konsulter som ofta är på språng. Koppla era utlägg och resekostnader till projekt och de blir direkt fakturerbara. Med den kompatibla skanningsappen kan ni skanna era kvitton och knyta direkt till projekt, och på så vis få med underlag till faktureringen.

Appen

Förutom de ovan nämnda funktionerna med tidrapportering och utläggshantering så erbjuder appen även projektöversikt, kundinformation, försäljningsöversikt och möjligheten att lägga till avgifter på specifika projekt. Är era konsulter ute hos kund och placerar varor? Lägg smidigt till produkten via avgifter och den blir direkt fakturerbar.

Integrationer

Förutom färdiga integrationer till bl.a. Visma.net och Visma Business finns även ett öppet API, vilket gör att vi kan hjälpa er att ta ut/läsa in data från och till era kringsystem.

 

Sammanfattningsvis erbjuder Visma.net Project Management ett verktyg som hjälper dig att få full kontroll på dina affärsmöjligheter, projekt och resurser.

Är du fortfarande fundersam på varför det är bättre med ett projekthanteringsverktyg än de förlegade metoderna? Kontakta oss så berättar vi mer!

 

Visma.net Project Management

 

Kontakta skribenten

Nathalie Nilsson
Nathalie Nilsson