Friskis&Svettis framtid blir enklare med molnlösning

Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning till en halv miljon medlemmar över hela Sverige. Organisationens idrottsförening i Stockholm har valt att satsa på ett molnbaserat affärssystem som både är effektivt och enkelt att använda.Varje förening inom Friskis&Svettis ansvarar för sin egen ekonomi och verksamheterna finansieras av medlems- och träningsavgifter. Therese Luthander berättar att de ville byta till ett affärssystem i molnet och att de tittade på flera olika system innan de bestämde sig för Visma.net.

I slutet av 1970-talet hade Johan Holmsäter en vision om att idrottsrörelsen och sjukvården skulle kunna utnyttja varandras kunskap på ett bättre sätt. Resultatet blev Friskis&Svettis och i dag finns föreningar i flera länder världen över. Idrottsföreningen i Stockholm är störst i Sverige med 93 000 medlemmar och 16 träningsanläggningar i kommunen.


– Alla föreningar väljer själva vilket affärssystem de vill använda. Eftersom vi är den största föreningen inom Friskis&Svettis i landet behöver vi ett mer avancerat system, säger Therese Luthander, ekonomichef för Friskis&Svettis i Stockholm.

Varje förening inom Friskis&Svettis ansvarar för sin egen ekonomi och verksamheterna finansieras av medlems- och träningsavgifter. Therese Luthander berättar att de ville byta till ett affärssystem i molnet och att de tittade på flera olika system innan de bestämde sig för Visma.net.

"Vi letade efter ett system som passar oss både idag och i framtiden. Det var en tajt process och vi hade väldigt ont om tid att implementera det nya systemet. Men Visma.net kändes bra, både när det gällde vår tidsplan och det var även prisvärt utifrån vår budget"

Friskis&Svettis i Stockholm valde Vismas licensierade partner Exsitec för hjälp med implementationen av systemet och framtida support. Therese Luthander är nöjd med samarbetet.

– De är lyhörda när vi ber om hjälp och jag upplever att de tar våra önskemål om förbättringar i systemet vidare till Visma. Jag rekommenderar Visma.net till andra företag – framtiden finns i molnet.

Therese Luthander berättar att integrationen med deras andra affärssystem har fungerat bra. Friskis&Svettis i Stockholm använder Visma.net bland annat för konsolidering och AutoPay, vilket innebär att de kan hantera elektroniska betalningar och banktransaktioner direkt i Visma.net Financials. I den delen av affärssystemet skapar man enkelt sina rapporter i ett tydligt gränssnitt.

– Vi har precis landat i systemet och allt är fortfarande väldigt nytt, men vi märker redan att vårt arbete har effektiviserats. Visma.net är lätt att förstå och enkelt att använda. Vi har använt Visma.net sedan december 2016 och hittills har arbetet flutit på väl, säger Therese Luthander.

Exsitec är huvudpartner med Visma och har ett samarbete som går långt tillbaka. Detta referenscase är framtaget av Visma.

https://www.exsitec.se/hubfs/Magnus%20Svanfeldt.webp

Magnus Svanfeldt

Konsult

Mobil: +46707983608
Epost: magnus.svanfeldt@exsitec.se

Kontakta mig om lösningen