Great Earth tar ett helhetsgrepp kring sin IT-lösning

Great Earth är ett tillväxtföretag som säljer vitaminer och mineraler, med rötter i Gävle. Företaget har valt att ta ett helhetsgrepp kring sin IT-lösning tillsammans med Exsitec. I lösningen ingår Visma.net för ekonomi, BX Software för lagerlösning, Qlik Sense för uppföljning och analys, samt integration till Centra. Lösningen fortsätter än idag att utvecklas och fler system hjälper Great Earth att digitaliseras och blir mer effektiva.

Så säkrar Great Earth kvalitet och spårbarhet 

Great Earth är företaget med över 35 års erfarenhet inom hälsobranschen och ett stort fokus på kvalitet och hållbarhet. Med huvudkontor och lager i Gävle designar, marknadsför och säljer företaget kosttillskott på den svenska marknaden. Great Earths digitaliseringsresa startade i och med att de enbart hade ett bokföringssystem, vilket begränsade arbetet med lagerverksamheten och skapade mycket manuell handpåläggning i de ekonomiska bitarna. Dessutom var spårbarheten bristande genom hela flödet, vilket var en viktig fråga för företaget i deras kvalitetsstandard. 

Detta fick Great Earth att hoppa på digitaliseringståget, där de sökte en helhetslösning med alla komponenter för redovisning, lager och med full spårbarhet. Dessutom skulle lösningen vara molnbaserad och ligga i framkant kring utveckling, för att möjliggöra integration till framtida verksamhetssystem. I videon nedan får du träffa Andreas, Supply chain manager på Great Earth och ansvarig för produktförsörjningsflödet från leverantörskontakt, upphandling av leverantörer och inköp till hela lagerverksamheten och ordrar ut. Han berättar om Great Earths digitaliseringsresa, hur de tog sig an processen och varför valet föll på helhetslösningen Visma.net, BxLogistics och Qlik Sense

”Vi letade efter en leverantör som hade både den tekniska kompetensen och leveransförmågan, men som också håller vad man lovar.”

Patrik Falk, Styrelseordförande | Great Earth

 

Läs mer om våra lösningar: 

Lösningar för ekonomi, lager och logistik

https://www.exsitec.se/hubfs/NiklasEk1%20(1)%20(3).webp

Niklas Ek

Affärsområdeschef

Mobil: 076 167 96 48
Epost: niklas.ek@exsitec.se

Kontakta mig om lösningen