Linnea Erikson
Linnea Erikson
kontakta mig

4 anledningar till Visma.net

4 anledningar till Visma.net

Är ni kanske mitt uppe i att utvärdera vilket nytt affärssystem som skulle passa just ert företag och har du kanske hört talas om Visma.net? Det pratas mycket om Visma.net just nu. Nedan följer några av anledningarna till att Visma.net trendar, och varför vi på Exsitec älskar att arbeta med det.

Användarvänligt affärssystem

En av de största fördelarna med Visma.net är användarvänligheten. Affärssystemet har ett snyggt och tydligt gränssnitt, och det är för användaren enkelt att förstå var denne ska klicka härnäst. Sökfunktionen i Visma.net bidrar ytterligare till detta. Om du letar efter ett menyval eller en viss transaktion, kan du enkelt söka på detta i sökrutan. Läs mer om sökfunktionen här. Dessutom har systemet samma logik i alla menyer, det vill säga, oavsett om du är i exempelvis ordermodulen eller redovisningsmodulen, så kommer du känna igen vyerna och logiken. Att kunna köra hela flödet i samma system, från offert till fakturering, underlättar ytterligare för användaren. Du slipper växla mellan flera olika system när du ska utföra dessa arbetsuppgifter och kan lägga tiden på det som verkligen är viktigt, er verksamhet. 

För att underlätta analys av data, använder sig Visma.net av något som kallas för förfrågningar, vilket är en typ av rapporter med data i realtid. Förfrågningar är enkla att anpassa efter era specifika behov, och det är inte heller svårt att bygga nya förfrågningar som visar exakt den data ni önskar. Vi på Exsitec hjälper gärna till att bygga dessa, och vi kan även utbilda er hur ni själva ska anpassa era förfrågningar. 

Ett molnbaserat affärssystem anpassat för nordiska länder

Till skillnad från många andra affärssystem är Visma.net ett nordiskt affärssystem, vilket betyder att det är anpassat för bestämmelser och regler i de nordiska länderna. Ni behöver alltså inte bekymra er över att ert affärssystem inte överensstämmer med bokföringsmässiga lagar som gäller i det land ni verkar i. Dessutom kan ni skapa en färdig momsrapport som är klar att skickas in till skatteverket.

Det går inte att prata om fördelarna med Visma.net utan att nämna molnet. Visma.net är helt molnbaserat, vilket betyder att du enkelt kan nå ditt affärssystem från alla dina enheter, dator, surfplatta och smartphone. Allt som krävs är en internetuppkoppling. Perfekt för dig som är på språng och vill kunna skapa en försäljningsorder påväg hem från kundbesöket. Utöver detta behöver du inte tänka på några kostsamma uppgraderingar, Visma.net sköter detta fyra gånger om året och då blir uppdateringarna tillgängliga för alla direkt. Din data sparas i Vismas säkerhetscenter, där tillgången är strikt begränsad och all känslig data krypteras.

Väx med affärssystemet

Visma.net ger er möjligheten att växa med affärssystemet. Ni kan välja att börja med ett fåtal moduler och enkla funktioner för att sedan koppla på fler funktioner och automatiserade lösningar, i takt med att er verksamhet växer. Vi på Exsitec har lång erfarenhet av att hjälpa företag med detta, och guidar er gärna när ni ska välja vilka moduler och funktioner ni bör börja med. Med det molnbaserade Visma.net är uppstartssträckan relativt kort, och ni kan komma igång med systemet snabbt. Efter hand kan vi tillsammans komplettera systemet med komplexa automatiserade flöden och fler moduler, allt för att det ska passa er verksamhet och dess behov, precis där ni är just nu. Innefattar er verksamhet exempelvis projekthantering? Vi kan hjälpa er att implementera Visma.net Project Management som också är en del av ekosystemet, läs mer om det här.

vismanet bild

Integrera Visma.net med andra system

Förutom att Visma.net har ett stort eget ekosystem så tycker vi på Exsitec att en stor fördel är det öppna API:et. Detta betyder att vi kan integrera affärssystemet med en mängd andra system, något vi är experter på. Vi har färdiga integrationer till bland annat det elektroniska fakturahanteringssystemet Medius AP Automation, beslutsstödsverktyget Qlik Sense och många fler, du kan läsa mer om möjligheterna med Visma.nets öppna API här. Du kan också kontakta oss om du är intresserad av att veta mer om vilka system vi kan integrera Visma.net med.

Visma.net är det nordiska, molnbaserade affärssystemet som med sin användarvänlighet och skalbarhet är optimalt för en mängd olika företag. Kanske passar Visma.net just er verksamhet? Kontakta någon av våra säljare för att boka in en demo där vi berättar mer om systemet.

Läs mer om visma.net

Kontakta skribenten

Linnea Erikson
Linnea Erikson