5 anledningar att byta till Qlik Sense SaaS

Vi listar 5 fördelar med att använda Qlik Sense SaaS jämfört med att köra Qlik Sense på egen infrastruktur.  

 

1. Skala snabbare

qlik-sense-cloud-expand_v1

Att sköta sin egen IT-drift har sina för- och nackdelar. Fördelen med Qlik SaaS är att du kan koncentrera dig på det som är centralt för er verksamhet istället för att hantera köp, installation och uppdatering av hårdvara och system. När väl beslutet är taget om att växla upp miljö och antal användare vill ni kunna göra det snabbt utan att fastna i interna teknik- eller prioriteringsfrågor.  

2. Alltid uppdaterad

qlik-sense-cloud-updated_vd2

Det finns flera fördelar med att uppdatera ofta och automatiserat. Du får snabbare tillgång till fler funktioner och ett uppdaterat gränssnitt samtidigt som buggar rättas och säkerhetsuppdateringar görs.

För dig som kör Qlik Sense i egen miljö vet vi att uppgraderingarna inte alltid hinner göras i den takt man vill. IT skall planera in både test och uppdatering i schemat vilket skall prioriteras in tillsammans med alla andra aktiviteter som behöver göras. Med Qlik SaaS har du alltid tillgång till senaste versionen utan att själv behöva göra något samtidigt som uppdateringarna är frekventare (varannan vecka) jämfört med dig som kör i egen miljö (4-5 ggr per år).

 


3. Arbeta enklare

qlik-sense-cloud-notes_v2

  • I Qlik Saas har du möjlighet att anpassa startsidan med det innehåll som relevant för just dig. Favoritmarkera dina applikationer så når du dem alltid snabbt och enkelt direkt från startsidan.

  • Med funktionen Notes kan du göra anteckningar i dina applikationer. Lägg in text och klipp in ögonblicksbilder av t.ex. tabeller och diagram. Du kan även tagga kollegorna i din anteckning och på så sätt informera dem och driva diskussioner kring upptäckter i data.

  • Behöver du hjälp med att visualisera data? Med Insight Advisor kan du få hjälp på tre olika sätt att bygga egna grafer: baserat på dina valda dimensioner, genom att ge talinstruktioner eller genom en inbyggd chat-funktion. Oavsett val av metod genererar Qlik snabbt fram ett nytt informationsobjekt som du kan interagera med och göra fininställningar på.

    Ett tips är även att titta in på möjligheterna som kommer med Vizlib - en tredjepartsprodukt som ger din Qlik Sense installation ett utökat stöd för rapportering, visualisering och samarbete kring er data.

4. Håll koll på data

qlik-sense-cloud-data-alerts-v2

Hur följer ni upp er data och hur snabbt kan ni upptäcka avvikelser som ni bör agera på?

Med Qlik Saas kan användarna själv bestämma vilken data de tycker är viktiga att följa. Man kan t.ex. prenumerera på en dashboard och systemet skickar då automatiskt en PDF-rapport med den frekvens och det innehåll man valt. Rapporterna kan skickas vidare till andra Qlik SaaS användare och det är enkelt att analysera data djupare genom att klicka på länken som följer med i rapporten och leder direkt till rätt Qlik-applikation.

Med Qlik Data Alerts kan du jobba ännu mera datadrivet. Både användare och administratörer kan skapa datalarm och blir då notifierad när vissa villkor kring data uppfylls. Exempel: ett KPI går över en viss nivå eller ett supportärende från en viss kund och med en viss prioritet registrerasMöjligheterna är obegränsade för vilka kombinationer av data du vill hålla koll på. Qlik Data Alerts kan även användas för att bli notifierad vid systemhändelser som t.ex. misslyckade omladdningar eller om du som administratör vill skicka meddelanden till användarna. Läs mer om möjligheterna med Qlik Data Alerts

5. Agera på data 

qlik-sense-cloud-application-automation

Qlik arbetar aktivt med att hjälpa sina kunder öka värdet av sin data. Medan Qlik Data Alerts uppdaterar dig vid viktiga förändringar i data så kan Qlik Application Automation hjälpa dig ta ett steg till.

Tjänsten ger dig stöd att i ett visuellt och kodfritt verktyg skapa processer som automatiskt startar flöden och applikationer baserat på förändringar i data. Du kan t.ex.liksom Qlik Data Alerts skicka varningar men även trigga aktiviteter och starta processer både i och utanför din Qlik-miljö som t.ex. omladdningar, utskick och backuper. Många idag manuella processer kan snabbas upp och automatiseras med Qlik Application Automation vilket hjälper dig spara både tid och resurser.

Läs mer om möjligheterna med Qlik Data Application Automation 

OBS - Qlik Application Automation är en del av Qlik Sense SaaS Enterprise erbjudandet. Funktionen kan prövas fritt de 5000 första gångerna för dig som använder Qlik Sense SaaS Business.

Prata med mig

Vill du veta mer om möjligheterna med Qlik Sense Saas? Med mig kan du prata om allt från teknik till kostnader. Ta kontakt direkt eller fyll i dina uppgifter så hör jag av mig.

https://www.exsitec.se/hubfs/kristofer-round.png

Kristofer Gustavsson

Affärsutveckling