Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering

Systemintegration låter systemen glänsa

Systemintegration låter systemen glänsa

Systemintegration eller fickkniv

Många gånger går det att med speciallösningar sköta många olika uppgifter i ett och samma affärssystem. Av naturliga skäl kan dock inte ett system vara bäst på allt, så i många fall är det en bättre idé att låta system göra det de är bäst på och integrera dessa med ditt affärssystem. Exsitecs VD Johan Kallblad brukar likna denna jämförelse vid en fickkniv som har många verktyg.

En fickkniv kan anses vara en fantastisk uppfinning eftersom den rymmer ett stort antal funktioner i ett och samma verktyg. På vissa fickknivar finns både en liten såg och en liten sax, men både sågen och saxen är egentligen anmärkningsvärt dåliga om man jämför med nästan alla andra sågar och saxar. De kan vara lämpliga för att såga eller klippa små saker och vid de tillfällena finns det också en fördel att ett och samma verktyg kan ha flera funktioner. Men om fickknivens såg används för att såga ner ett träd eller om fickknivens sax används för att klippa hår spelar det ingen roll att fickkniven har flera funktioner, resultatet blir dåligt om man jämför med om en riktig såg eller en hårsax hade använts. Låt istället dina system glänsa!

Systemintegration tillför värde

Likt en fickkniv kan ett affärssystem ha flera funktioner, men när affärssystemet ställs inför problem utanför dess kärnfunktion, är det dags att blicka utåt. Att utvidga sitt IT-stöd med ett nytt system skulle kunna kännas jobbigt, men resulterar i många fall i en effektivare och bättre lösning på verksamhetens problem. Nya, enkla, hybridlösningar tillkommer hela tiden som gör att du kan arbeta med flera programvaror direkt i ditt affärssystem, oavsett om du föredrar Visma.net eller Visma Business

En välintegrerad IT-miljö med handplockade system som vart och ett löser sin uppgift på bästa sätt möjliggör ett effektivt IT-stöd. Då kan så många anställda som möjligt syssla med så värdeskapande sysslor som möjligt, i stället för pappersarbete och tidskrävande repetitiva manuella uppgifter som inte tillför värde till företaget. Läs gärna mer om Lisebergs resa med Exsitec och fråga oss om integrationer.

hur integrationer hjälper system att glänsa

ÅRETS  PARTNER  (1)
Exsitec är utnämnd till årets partner av Visma för sjätte året i rad

 

Kontakta skribenten

Exsitec
Exsitec

Experter på verksamhetssystem och digitalisering