Träffa Exsitecaren

Lars Hellgren

Han är ekonomen som fastnade för verksamhetsutveckling med hjälp av IT. Möt Lars som är en av Exsitecs vassaste konsulter på att hjälpa moderna ekonomiavdelningar.

 

 

 

 

 

Lars Hellgren

Lars skapar moderna ekonomiavdelningar

Ekonomi var tidigt något som Lars Hellgren fastnade för.Utbildningar inom ämnet på både KTH såväl som Högskolan Dalarna ledde till en start på karriären som ekonomikonsult.

Där han byggde en bred erfarenhet genom att hjälpa kunder i olika branschen i ett stort antal ekonomisystem. 

Just systemen var något som han gillade vilket med tiden har fått ta mer fokus.

Var tidig med affärssystem i molnet

I början på 2010-talet startade han tillsammans med några kompanjoner ett bolag som var tidiga med att implementera Visma.net som då var helt nytt på marknaden och ett av de första affärssystemen i molnet för större företag. 

Det bolaget gick väldigt bra och förvärvades 2016 av Exsitec.

Fakta Lars

På Exsitec sedan: 2016
Roll: Affärssystemskonsult 
Ort: Borlänge

Bygger Exsitec i Borlänge

Han arbetar idag från ett av Exsitecs minsta kontor i Dalarna och Borlänge.

Länge trivdes han väldigt bra med att arbeta från ett litet kontor med de flesta kollegorna på distans men när han fick chansen att vara mentor till en trainee för ett par år sedan så märkte han hur kul det var att få dela med sig av sin kunskap.

 Nu ser han fram emot att bli fler i Dalarna och vill se en tillväxt även framåt.

Padel
Fantastiska kollegor

Att bli en del av Exsitec har gett väldigt mycket. Lars är speciellt imponerad över bolagets förmåga att attrahera rätt typer av människor.

Han ingår i flera olika team idag och får hela tiden arbeta med skarpa individer med stort hjärta som suger åt sig kunskap av mer erfarna medarbetare som han själv. 

Jag imponeras ständigt av alla fantastiskt trevliga och kompetenta kollegor som finns i min omgivning. Det är något jag uppskattar massor säger Lars med värme.

Enklare och effektivare vardag

Idag tillhör Lars Exsitecs affärsyssystemsområde där implementationer av verksamhetssystem för medelstora nordiska bolag är kärnverksamheten. 

Vi underlättar vardagen för våra kunder och för min del innebär det ofta de som arbetar på ekonomiavdelningen berättar Lars.

Han tycker det är allra roligast att arbeta med lite större kunder med egna ekonomiavdelningar. Kunderna brukar vara skickliga på att driva sina verksamheter och ställer krav på leverantörerna som behöver ha såväl teknisk expertis som förståelse för verksamhet.

"Att få dela med mig av min erfarenhet och kunskap är fantastiskt kul!"

Jag trivs bäst i projekt tillsammans med avancerade verksamheter med många underliggande bolag. Då kan vi skapa stort värde med hjälp av automatiseringar fortsätter Lars. 

Idrott, musik och dans

På fritiden är idrott ett stort intresse. Han tycker om att röra på sig på flera olika sätt. Men under de senaste åren har favoritaktiviteten varit Padel.

Lars kom precis tillbaka från en tids rehab av en strulande axel vilket gör att suget efter att få spela tillsammans med vännerna väldigt stort.

Dans och musik är två ytterligare intressen där favoriterna just nu heter Jazz och Kizomba avslutar Lars.

White-Light Gray

Vad tror du kommer bli nästa stora grej?

 - Integrationer är något som jag ser mer och mer av. Tekniken har blivit mycket bättre, dels för att kunderna ser det affärskritiska i det men också för att det tas på större allvar i projekten.

Det är en förutsättning för att den riktigt stora boomen för affärsystem i molnet ska hända. De små bolagen är alla uppe i molnet idag men medelstora och stora bolag har mycket kvar.

Just flytten till molnet tror han blir den nästa stora grejen för branschen.

Light gray-White2
Lars Hellgren Padel

4 snabba med Lars

Favoritteknik just nu?

Client manager är en programvara som monitorerar ett bolag ur ett externt perspektiv. Väldigt smidigt och värdeskapande.

Vad äter du helst?

Sushi. Helst från Kvarnsveden i Borlänge

Vad lyssnar du helst på?

Jazz och liknande är min favorit. Musik som inte är så enkel brukar tilltala mig.

Vad tränar du helst?

Padel är favoriten.

Nyfiken på en karriär hos Exsitec?

Mats Stegemann rund

 

 

Kontakta Mats så berättar han mer!