SEO

 

område-ikon-affärssystem-vit

Anlita en SEO-byrå för fler affärer med sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering (SEO) hjälper dig att synas framför dina konkurrenter, när någon söker efter det du erbjuder. Målet med SEO är att varje relevant sökning ska leda till ett besök på just din webbplats.

 Förbättra din synlighet

 Skapa lönsamhet

 Få fler kunder

 

Det här är sökmotoroptimering

Precis som med sökannonsering med Google Ads, handlar SEO om att ranka – att synas i Googles sökresultat, när någon söker efter det du pratar om på din webbplats. Men istället för att köpa annonser för att synas så visas du på grund av att Google bedömer att din sida ger ett relevant svar på sökarens fråga. Om du dessutom är den som har det allra bästa svaret, visas din sida överst i sökresultatet. Men det förutsätter att du även har en teknisk korrekt sajt och även att andra webbplatser går i god för din sajt, genom att länka till den. Google bedömer alltså webbplatsens innehåll och relevans inom det aktuella ämnet. Därför är det nästan omöjligt att ranka på sökningar som inte har med innehållet på din webbplats att göra. Man kan lite förenklat säga att en väl optimerad webbplats är tekniskt korrekt, har bra innehåll – och gillas av andra.SEO

 SEO – en investering i din egen sajt

Eftersom arbetet med sökmotoroptimering innebär att vi bygger upp trovärdigheten för din webbplats, är SEO just en investering i din webbplats. Speciellt i jämförelse med annonsering, som handlar om att betala för varje klick, i hopp om att skapa ett relevant besök på webbplatsen. Och när man investerar i sig själv kan man gott kosta på sig att tänka lite mer långsiktigt. Eftersom väl genomförd SEO med fördel sker över tid, så passar det långsiktiga perspektivet extra bra här. 
Nå dina affärsmål med hjälp av SEO

 Optimering av länkprofilcheckbox-confirm-circle-34_0b0b8890-3eb9-4b75-892f-1643b8c51980

Många förknippar SEO-arbete med att justera kod och text på webbplatsen, i hopp om att Google enkelt ska förstå att just min webbplats är den som bäst svarar på sökfrågan. Det här är i sak korrekt. Men det är endast en del av sökmotoroptimeringen som sker på själva webbplatsen. En stor del av arbetet handlar om att förstärka och optimera sajtens länkprofil. Varje länk som pekar på din webbplats fungerar som en voteringsröst som legitimerar och intygar att din webbplats innehåller bra och relevant information i ämnet. Ju fler webbplatser som länkar till dig, desto högre relevans. Dessa externa länkar, i kombination med bra och optimerat innehåll, ligger till grund för Googles bedömning att din webbplats är den som bäst kan besvara sökfrågan. Genom att få fler länkar, från relevanta webbplatser, förbättrar du rankingen och därmed synligheten i sökresultatet. Det här är den enskilda åtgärd som ger starkast effekt på resultatet. Därför behöver du en genomtänkt strategi för förstärkning och optimering av länkprofilen.

external-link-100_5d4638b5-73f4-4f5e-8c3b-3b8a6af5d6c7  Lanserings-SEO

I samband med lansering av ny webbplats förändras ofta förutsättningarna för ranking och synlighet i grunden. Det beror bland annat på nya URL-strukturer, förändrat innehåll och navigering. Därför har många än idag en bild av att man som regel tappar ranking i samband med ny webbplats. Men de negativa effekterna av dessa förändringar kan ganska enkelt förebyggas genom en genomtänkt lanserings-strategi med SEO-perspektiv. Genom att i god tid före lansering genomföra en SEO-analys som kartlägger behov och problem och därefter genomföra preventiva insatser, så kan ranking-försämring helt undvikas. Lanserings-SEO är alltså nödvändigt för att få till en lyckad lansering av den nya webbplatsen - utan onödigt trafiktapp.Så här kommer du igång med SEO

Ett första steg är att börja prata med oss. Vi genomför gärna ett konsultativt möte där vi låter en erfaren strateg analysera nuvarande status och förslå förbättringar och insatser. Sedan är det bara att börja arbetet med att optimera för en bättre synlighet och fler affärer. Vi har sedan starten hunnit hjälpa många företag att utforma och genomföra SEO-strategier som ger fler riktiga affärer. Hör gärna av dig om du vill prata mer om möjligheterna att använda sökmotoroptimering för att öka din lönsamhet. Läs mer om digital marknadsföring här.

SEO 

 


Exsitec är mer än en SEO-byrå

 

 

 

 

 

3 (2)-1

Vi har lång erfarenhet

Exsitec har hjälpt företag att digitalisera sina verksamheter i över 20 år och tillsammans med våra kunder har vi genomfört tusentals projekt.

2 (7)

Långa kundrelationer

Med en tydlig förvaltningsmodell utvecklar vi kundrelationer där vi skapar värde för våra kunder, på kort sikt såväl som på lång sikt.

1 (4)

Vi kan integration

Med lång erfarenhet av systemstöd har vi kunskapen att förstå de digitala behoven – och skapar en kraftfull helhetslösning med era verksamhetsstödjande system.

stina_eiming Profilbild Rund

Stina Eiming
0707 480 207
stina.eiming@exsitec.se

 

 

Vad undrar du om sökmotoroptimering? Stina svarar gärna på dina frågor.